Poliţiştii bucureşteni au primit 60 de autospeciale Logan. Gabriel Oprea a asistat la ceremonia de predare

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a asistat vineri la ceremonia de predare a 60 de autospeciale Dacia Logan pentru poliţiştii din Capitală, transmite Agerpres.

09 ian. 2015, 11:13
Poliţiştii bucureşteni au primit 60 de autospeciale Logan. Gabriel Oprea a asistat la ceremonia de predare

„Cer inspectorului general al Poliţiei Române, domnul Petre Tobă, şefului Poliţiei Capitalei ca în scurt timp aceste autoturisme destinate muncii operative să se găsească în stradă, în patrulare, în misiuni de ordine publică sau de combatere a criminalităţii. Mă aştept ca eficienţa muncii de Poliţie să se simtă, să crească simţitor şi nivelul de siguranţă a cetăţenilor Capitalei. Ne-am bătut împreună, în sensul bun al cuvântului, ne-am ţinut de cuvânt, acum este rândul dumneavoastră să respectaţi angajamentul de a creşte performanţa şi eficienţa muncii”, a subliniat Oprea la ceremonia care a avut loc în faţa Ministerului de Interne.

El a adăugat că, odată cu recepţionarea acestor autoturisme, începe etapa a doua a procesului de reînnoire a parcului auto al MAI.

„Prima etapă a reînnoirii parcului auto s-a încheiat în luna noiembrie a anului 2014, când s-au predat efectiv cele 450 de autospeciale Dacia Duster, destinate muncii operative. Acum suntem deja în etapa a doua, asta înseamnă alte 2.879 de autoturisme, dintre care 2.341 destinate Poliţiei Române. Începând de acum, în fiecare lună până în aprilie, vom recepţiona întreg lotul de peste 2.800 de autospeciale care vor fi destinate tuturor structurilor MAI – Jandarmerie, Poliţie, Pompieri”, a menţionat ministrul.

Oprea a precizat că în această lună vor începe procedurile de achiziţie pentru alte mijloace de mobilitate, în valoare de 20 de milioane de euro, din veniturile proprii ale ministerului.

„Ultimele evenimente tragice din Franţa au demonstrat că orice investiţie în sistemul de siguranţă şi securitate este justificată şi este mai necesară ca oricând. Exacerbarea riscurilor la adresa securităţii cetăţenilor impune un răspuns ca atare din partea instituţiilor statului cu atribuţii în ordinea şi siguranţa publică. De la tragicul eveniment de miercuri, fiecare dintre noi trebuie să privim cu mai multă responsabilitate priorităţile pe care le avem, iar îmbunătăţirea logisticii forţelor de ordine din România este, pentru mine, un obiectiv important al acestui an”, a afirmat Oprea.

Potrivit acestuia, autospecialele recepţionate vineri sunt marca Logan Ambiance iar preţul de achiziţie al unei maşini este de aproximativ 7.800 de euro. Fiecare maşină are anvelope de iarnă.

La ceremonie au participat şefi de structuri din Ministerul de Interne.