Polițiștii de frontieră au salvat un sturion viu din portbagajul unui pescar

Poliţiştii de frontieră tulceni au reușit să salveze un sturion de 4 kilograme după ce l-au găsit în portbagajul unui autoturism, anunță Poliția de Frontieră Tulcea.

04 apr. 2023, 19:52
Polițiștii de frontieră au salvat un sturion viu din portbagajul unui pescar

Luni, în jurul orei 10.00, poliţiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism condus de un cetățean român în vârstă de 38 de ani, iar în portbagaj au găsit un sturion, ”de dimensiuni mici, din specia păstrugă, în stare vie, având greutatea de 4 kilograme”.

”Peștele a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanei depistate”, anunță polițiștii.

„În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj, un sturion, de dimensiuni mici, din specia păstrugă, în stare vie, având greutatea de 4 kilograme. Peştele a fost redat mediului natural în prezenţa unui reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, a poliţiştilor de frontieră şi a persoanei depistate”, se specifică în anunţul Gărzii de Coastă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Citește și: Locul de muncă perfect pentru persoanele care vor o zi în plus de weekend. Angajatorii români care oferă doar patru zile de lucru pe săptămână