Poliţiştii de frontieră din Oraviţa au prins nouă cetăţeni iranieni şi irakieni. Clandestinii voiau să intre în Europa

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa din judeţul Caraş-Severin au prins, în două autoturisme, în apropierea graniţei cu Serbia, nouă cetăţeni din Iran şi Irak, între care şi copii, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

14 mart. 2019, 20:08
Poliţiştii de frontieră din Oraviţa au prins nouă cetăţeni iranieni şi irakieni. Clandestinii voiau să intre în Europa

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin au oprit, în localitatea de frontieră Comorâşte, două autoturisme înmatriculate în România, conduse de doi cetăţeni români. În cele două autoturisme se aflau nouă persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.

„Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran şi Irak, şapte adulţi şi doi minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 37 de ani, care au trecut frontiera din Serbia. Şoferii mijloacelor de transport au declarat că au preluat cetăţenii străini din zona de frontieră şi urmau să îi transporte până în Timişoara”, se arată în comunicat.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.


loading...
Partenerii noștri