Poliţiştii de pe litoralul Mării Negre vor fi dotaţi cu aparate pentru depistarea consumului de droguri

Ministerul de Interne va introduce, în această vară, în dotarea poliţiştilor de pe litoral aparate pentru depistarea consumului de droguri, ministrul Carmen Dan arătându-se îngrijorată de creşterea consumului şi traficului de stupefiante.

11 mai 2019, 05:59
Poliţiştii de pe litoralul Mării Negre vor fi dotaţi cu aparate pentru depistarea consumului de droguri

Pentru combaterea acestui fenomen, Carmen Dan a declarat că vor fi introduse aparate pentru depistarea consumatorilor de droguri, similare etilotestelor, folosite pentru depistarea consumatorilor de alcool.

„Le-am solicitat şefilor structurilor noastre să fie foarte atenţi în zona planurilor de măsuri pe care le au concepute pentru această perioadă deoarece, trebuie să recunoaştem cu toţii, ne confruntăm cu un fenomen. Sens în care am discutat efectiv despre dotarea structurilor cu aparate de depistare a consumului de stupefiante. Nu numai de stupefiante, şi a consumului de băuturi alcoolice. Dar zona aceasta am considerat că trebuie consolidată. (…) Aceste aparate există deja şi suntem pregătiţi să suplimentăm numărul acestora în funcţie de solicitări”, a explicat Carmen Dan, informează Mediafax.

Ministrul de Interne a mai spus că a cerut multă atenţie în zona staţiunilor de pe litoral şi în special în zona cluburilor, „mai ales că urmează o perioadă aglomerată”. „Sunt zonele vulnerabile care, vă asigur, sunt cunoscute de structurile ministerului”, a spus ea, precizând că îşi doreşte să vadă rezultate în perioada următoare.

Totodată, Carmen Dan a mai spus despre traficul de droguri că este „un motiv de îngrijorare”, cerând şi ajutorul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor.