Poliţiştii greci au descoperit opt colete suspecte în centrul Atenei

Poliția greacă a interceptat luni opt colete suspecte la un centru poștal de sortare din centrul Atenei, informează Reuters.

21 mart. 2017, 07:51
Poliţiştii greci au descoperit opt colete suspecte în centrul Atenei

Jurnaliștii au primit un mesaj text din partea poliției, care precizează că destinatarii erau persoane din mai multe țări europene, a căror identitate nu a fost dezvăluită.

Săptămâna trecută, două colete cu explozivi destinate sediului din Paris al Fondului Monetar Internațional și Ministerului german de Finanțe au trecut nedepistate la control în Grecia, reamintește agenția. O asistentă administrativă a FMI a fost rănită ușor de explozia primului colet, iar cel de-al doilea, adresat ministrului Wolfgang Schaeuble, a fost interceptat de poliția germană. Urmare a incidentelor, poliția greacă era în alertă, potrivit Agerpers.

Militanții din Conspirația Celulelor de Foc au revendicat coletul trimis în Germania, nu și pe cel pentru FMI, însă autoritățile bănuiesc că același grup este răspunzător. În ambele cazuri, ca expeditori figurau membri ai partidului conservator de opoziție Noua Democrație, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Anarhiştii greci, suspectaţi că s-ar afla la originea coletului-capcană de la sediul FMI din Paris

Conspirația și-a început activitățile teroriste cu incendieri, iar din 2009 s-a reorientat spre bombe. În 2010, grupul a trimis scrisori cu explozivi unor ambasade străine din Atena și unor lideri europeni. Poliția atribuie complotiștilor peste 150 de infracțiuni. În noiembrie anul trecut, teroriștii au anunțat așa-numitul plan Nemesis de a „răspândi teama în curțile caselor dușmanului”.

Coletul interceptat miercurea trecută în Germania a fost revendicat ca „Nemesis — actul al doilea”.