Polițiștii din Austria au controlat un autocar timp de 10 ore! Ce bunuri au fost confiscate

Polițiștii austrieci au controlat un autocar care venea din Ungaria și se îndrepta spre Franța. În urma controlului care a durat 10 ore, autoritățile din Austria au confiscat sute de kilograme de alimente și sute de litri de băuturi alcoolice

09 dec. 2022, 22:30
Polițiștii din Austria au controlat un autocar timp de 10 ore! Ce bunuri au fost confiscate

Un autocar care mergea în Franța a fost controlat 10 ore de polițiștii austrieci.

Autocarul a fost oprit de forțele de ordine în localitate de frontieră Nickelsdorf, din Austria, iar la bordul său se aflau doi șoferi și 20 de pasageri, toți venind din Chișinău, Republica Moldova și îndreptându-se spre Paris, Franța, potrivit ziarului austriac Kronen Zeitung,

„În timp ce pasagerii aveau cu ei cantități mai mici de mâncare și alcool, proviziile șoferilor erau semnificativ mai mari. În cele din urmă, inspecția a durat 10 ore”, precizează sursa citată.

Citiți și: Românii boicotează Austria. Un patron din Ardeal şi-a anulat vacanţa la schi în Alpi: „Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR”

Polițiștii au găsit în autocar, 270 de kilograme de carne, 7 kilograme de ouă, 63 de kilograme de brânză, 8 de fasole, 66 de kilograme de struguri și 50 de kilograme de mere, potrivit stiridiaspora.ro

De asemenea, au mai fost găsiți și 408 litri de băuturi alcoolice de diferite tipuri, printre care și 100 de litri de țuică, 36 de sticle de spumant și 12 litri de vodcă. Cel mai probabil, este vorba de pachete cu alimente trimise de rudele din Moldova celor plecați la muncă peste hotare.

Totodată, în autocar s-a mai găsit și mobilă de bucătărie, patru ferestre, patru anvelope de iarnă și o saltea de dormit.

Bunurile au fost confiscate, iar toate alimentele perisabile au fost distruse. Mobila de bucătărie și băuturile alcoolice, în schimb, au fost returnate șoferilor, după ce au plătit taxele vamale aferente.

Autoritățile austriece dau vina pe vameșii români

Potrivit autorităților, vinovate de această contrabandă sunt autoritățile române care nu au descoperit mărfurile la intrarea în spațiul UE.

„Potrivit autorităților, deoarece mărfurile nu au fost declarate la frontiera externă a UE din România, acesta a fost considerat un caz clasic de contrabandă”, mai scrie ziarul austriac.

„Un astfel de control necesită un grad special de acuratețe și concentrare din partea organismelor care intervin”, a explicat ministrul de Finanțe Magnus Brunner.

Pe lângă siguranța angajaților, trebuie să existe și o cunoaștere amplă a procesului exact de control și experiență în acest domeniu.

Citiți și: Cum obțin austriecii profit prin zahărul produs în România. Austria e pe locul 2 în topul investitorilor străini din țara noastră