Poliţiştii italieni au confiscat active de peste 20 de milioane de euro de la o mare familie mafiotă

Poliţia italiană a anunţat luni că a confiscat active în valoare de peste 20 de milioane de euro aparţinând familiei mafiote conduse de Matteo Messina Denaro, cel mai căutat fugar din ţară, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

15 dec. 2014, 12:33
Poliţiştii italieni au confiscat active de peste 20 de milioane de euro de la o mare familie mafiotă

Messina Denaro, în vârstă de 52 de ani, este presupusul lider al celebrei ‘Cosa Nostra’, ramura siciliană a Mafiei italiene. Cunoscut pentru dragostea pentru maşini şi sexul frumos, mafiotul este fugar din anul 1993 şi a fost condamnat, în absenţă, în cazul mai multor crime.

Poliţia fiscală italiană, Guardia di Finanza, a precizat că a aplicat o ‘lovitură dură’ zestrei economice a familiei în cadrul acestei operaţiuni.

Citeşte şi Sechestru-record, de peste 1,3 MILIARDE de euro, instituit pe bunurile mafiei siciliene

Bunurile confiscate – printre care mai multe firme de construcţii, maşini, camioane, depozite, apartamente, pământ agricol, acţiuni la bursă şi conturi bancare – erau controlate de asociaţi ai lui Messina Denaro care fuseseră arestaţi în decembrie 2013.

Citeşte şi Operaţiune de amploare a poliţiei italiene: 26 de MAFIOŢI ROMÂNI au fost ARESTAŢI VIDEO

Proiecte de construcţii, agricultură şi ferme eoliene din provincia natală a lui Messina Denaro Trapani, din Sicilia, erau suspectate de multă vreme ca fiind infiltrate de asociaţi ai mafiotului, cu ajutorul cărora acesta reuşea să îşi menţină stilul de viaţă în calitate de fugar, potrivit DPA, citate de Agerpres.