Protestul poliţiştilor în faţa Ministerului Muncii s-a încheiat UPDATE

Publicat: Joi, 23 Martie 2017 08:29 // Actualizat: Joi, 23 Martie 2017 15:24 // Sursa: romaniatv.net

Poliţiştii din sindicatele Pro Lex şi SNPPC au anunţat că vor ieşi în stradă, trei zile la rând, joi, vineri şi sâmbătă, pentru a cere salarii mai mari, după modelul celor acordate în sistemul sanitar, dar şi altor categorii de bugetari. Astfel, joi şi vineri vor avea loc pichetări la Ministerul Afacerilor Interne, între orele 10.00 şi 14.00, iar sâmbătă, chiar de Ziua Poliţiei Române, va fi organizat un miting de amploare, potrivit reprezentanţilor Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex"şi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

UPDATE: Pichetul poliţiştilor din faţa Ministerului Muncii s-a încheiat, joi, după trei ore şi jumătate, timp în care protestatarii au suflat în vuvuzele, au fluturat steaguri şi au afişat pancarte pe care scria: "Peste 60% din angajaţii MAI au salariul minim pe economie", "Logistica MAI - în continuă degradare" şi "Voi chirie 1.200 de euro, noi 80 de euro".

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), a declarat, la ieşirea de la discuţiile purtate cu ministrul Muncii, că Lia Olguţa Vasilescu a promis dublarea salariilor, de la 1 iulie.

Poliţiştii vor sta, joi şi vineri, câte patru ore în faţa Ministerului Afacerilor Interne (MAI) - între 10.00 şi 14.00, urmând ca, sâmbătă, chiar de Ziua Poliţiei Române, să aibă loc un miting de amploare care se va desfăşura între orele 10.00 şi 12.00 în faţa MAI şi va continua cu un marş până în Piaţa Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la ora 16.00, precizează reprezentanţii celor două sindicate.

La manifestaţii sunt aşteptaţi membri ai celor două sindicate, atât din ţară, cât şi din Bucureşti, dar şi poliţişti neafiliaţi ori afiliaţi altor sindicate.

Poliţiştii susţin că, deşi, în bilanţuri, rezultatele lor sunt din ce în ce mai bune, guvernanţii nu-i iau în calcul atunci când vine vorba despre bani.

"Salariile de bază, indemnizaţiile şi sporurile acordate personalului plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale au fost majorate cu 20 la sută faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017, iar salariile şi sporurile personalului din cadrul instituţiilor publice de spectacole sau concerte au fost majorate cu 50 la sută. De majorări substanţiale au beneficiat şi angajaţii din familiile ocupaţionale Învăţământ şi Sănătate", spun reprezentanţii "Pro Lex" şi SNPPC.

Ei solicită emiterea unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului care să prevadă majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20 la sută, calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale lucrate, pentru judiciarişti) la salariul funcţiei de bază, începând cu data de 1 aprilie.

În cadrul aceleiaşi ordonanţe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească şi plata asigurării serviciului de intervenţie prin chemări de la domiciliu, cu 40 la sută din salariul de funcţie, la fel ca în cazul medicilor.

O altă revendicare priveşte eliminarea plafonului de 30 la sută din salariul funcţiei de bază pentru sporuri, compensaţii, prime şi indemnizaţii individuale, dar şi acordarea unei majorări de 100 la sută (faţă de 75 la sută cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
poliţişti protest protest politisti salarii salarii marite
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 mar 10:19
Răspunde | Votează email -1 email
Belphegor
Sa protesteze impotriva taxelor pe care nu le platesc si impotriva pensiilor imense la care nu prea contribuie !
1
EUR
4.8393
RON
06 Jun
noapte 15 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H