Poliţiştii protestează. Sindicat: Este un ultim avertisment, sistemul poliţienesc este în colaps

Liderii Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, organizeaza, joi, o acţiune de protest prin pichetarea Guvernului României. Poliţiştii vor să dea un ultim avertisment noului Guvern.

21 ian. 2016, 10:49
Poliţiştii protestează. Sindicat: Este un ultim avertisment, sistemul poliţienesc este în colaps

„Acţiunea are ca obiectiv principal să dea un ultim avertisment acestei guvernări ca sistemul poliţienesc este in colaps. Funcţionează după legi şi ordine învechite şi neadaptate cerinţelor actuale, nevoilor şi problemelor sociale cu care se confruntă societatea noastră. Poliţia Română are la bază nu criterii de performanţă ci criterii clientelare ( mulţi şefi numiți pe relaţii de tot felul: de grupuri, de interese, de partide, alţii numiți de „sistem”)„, se arata intr-un comunicat transmis de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România

Poliţiştii nu mai tolerează nepăsarea şi incompetenţa care a pus stăpânire pe Poliţia Română.

Un alt obiectiv al acestei acţiuni este de a informa opinia publică cu nerealizarile guvernelor în domeniul siguranţei şi ordinii publice.

„Societatea românească trebuie informată despre problemele majore cu care se confruntă Poliţia Română şi cerem sprijinul societăţii civile în acţiunile şi demersurile noastre. Poliţia Română ne priveşte pe toţi. În România, nu a existat nicio mişcare de stradă a societăţii civile dedicată sistenului de siguranţă şi ordine publică prin care să tragă semnale de alarmă asupra sistemului gaunos de funcţionare. Cetăţeanul trebuie să cunoască aceste probleme pentru că atunci când suna la 112 să reclame o faptă penală sau orice încălcare a legii, poliţistul trebuie să se deplaseze în cel mai scurt timp şi să aplice legea”, se mai arata in comunicat.

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (S.N.A.P.) are ca scop unirea tuturor agenţilor de poliţie din România într- un sindicat liber, profesional şi de a lupta organizat, cu forţe unite, pentru condiţii mai bune de muncă, promovarea pe criterii profesionale, salarii decente în raport cu munca prestată, împiedicarea abuzurilor de orice fel din partea angajatorului si militează pentru modernizarea Poliţiei Române şi promovarea unui proiect de cariera pentru poliţistul român.