Polițiștii, revoltați de cum arată noile uniforme de 7.000 de lei: „Niște mizerii! Se scămoşează după o spălare şi se rup la purtare!”

Sindicatul Europol afirmă, vineri, că noile unifome ale polițiștilor au calitate îndoielnică, iar după două luni s-au rupt. "Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3,000 de complete", susțin sindicaliștii.

03 feb. 2023, 21:32

Sindicaliștii de la Europol sunt extrem de nemulțumiți de noile uniforme primite, deși achiziția echipamentelor a costat o mulțime de bani, iar produsele confecționate de materiale de proastă calitate.

Polițiștii spun că uniforma primită de absolvenţii şcolilor de poliţie în urmă cu trei luni este foarte uzată. Sindicaliştii susțin că atât materialul, cusăturile, inscripţia cât și culoarea sunt total diferite față de prototipul prezentat oficial vara trecută, potrivit observatornews.ro

Citiți și: FOTO: Umilință în Poliție. Cum arată noile uniforme primite de agenți: „Niște mizerii! Un fake ordinar!”

Polițiștii au prezentat cum arată noile lor uniforme

„Așa arată bluza/tricoul din noua uniformă de poliție. Este o copie a design-ului folosit de poliția din Olanda/Belgia. Problema este că degeaba vrei sa imiți ceva în condițiile în care folosești materiale de cea mai proastă calitate. Din păcate, ce nu au înțeles cei responsabili este faptul că nu poți prosti polițiștii, să le iei ochii cu un design modern dar cu aceleași materiale de proastă calitate la prețuri exorbitante.

În realitate, nu e nimic „nou” la materialul folosit pentru acest element de uniformă. Bumbacul este în continuare de cea mai proastă calitate, s-au tras doar două benzi galbene și gata, prețul nou este de peste două ori mai mare ca cel al „vechii” uniforme.

Și pentru a înțelege amploarea celor relatate, pozele sunt trimise de colegi care au absolvit școlile de agenți de poliție în noiembrie 2022, adică vorbim despre o „uzură” de 2 luni. Nu mai vorbim despre faptul că pentru niciuna dintre cele 3000 de uniforme distribuite până acum, niciunui polițist nu i s-au schimbat elementele de uniformă rupte, deteriorate sau care au prezentat defecte. Nu vom tolera asemenea practici și nici nu vom accepta să fie date „tunuri” de zeci de milioane de euro pe spatele polițiștilor”, au transmis reprezentanții Europol pe Facebook.

Mai mult decât atât, pantalonii primiţi în urmă cu câteva luni de agenţi au început să se scămoşeze, iar materialul cauciucat de pe geci s-a desprins.

„Avem peste 3 mii de uniforme a căror calitate este îndoielnică, materiale nu corespunde cu cele din caietul de sarcini. Avem pantaloni, cămăşi, tricouri care se scămoşează după o spălare şi se rup la purtare”, a declarat Dan Saltelechi, vicepreşedinte Europol.

Sindicaliştii de la Europol susțin că statul a plătit aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de uniforme. Seturile sunt formate din două bluze cu mânecă lungă, o jachetă, o pereche de pantaloni şi două tricouri cu mânecă scurtă. Agenţii au mai primit şi echipament de protocol.

„Mai sunt de achiziţionat aproximativ 45.000 de uniforme, ceea ce înseamnă aproximativ 70 de milioane de euro. Poliţiştii aşteptau de 20 de ani modificarea uniformei, în aşa fel încât să avem nişte materiale tactice în munca de zi cu zi”, a declarat Cosmin Andrei Sindicat Europol.

Mai mult decât atât, sindicaliştii au reclamat la Ministerul Afacerilor Interne degradarea uniformelor. Şefii din Poliţie le-au transmis că vor înlocui echipamentele necorespunzătoare pe cheltuiala fabricanţilor.

„Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3000 de complete, și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au adăugat reprezentanții Europol.

Citiți și: Cum vor arăta noile uniforme ale poliţiştilor. Sindicatul Europol: „A primat cantitatea în faţa calităţii” FOTO