Poliţiştii români vor efectua o nouă misiune pe teritoriul Franţei

Şeful Poliţiei Române, chestor-general de poliţie Petre Tobă, s-a întâlnit, joi, cu 20 de poliţişti români care vor participa la o nouă misiune de tip suport operativ - patrulare în Paris până pe 31 ianuarie 2015, informează un comunicat de presă al IGPR.

04 dec. 2014, 09:33
Poliţiştii români vor efectua o nouă misiune pe teritoriul Franţei

20 de poliţişti români vor participa la o nouă misiune de tip suport operativ – patrulare în Paris până pe 31 ianuarie 2015.

‘Poliţia Română reprezintă un partener de încredere pentru poliţiile din celelalte state. Misiunile operative pe care le-am derulat împreună cu partenerii europeni au fost un succes şi am încredere că şi aceasta în care urmează să plecaţi se va desfăşura la acelaşi nivel de profesionalism. Vă doresc să aveţi o misiune fără evenimente nedorite şi vă asigur de întreg sprijinul meu’, le-a transmis şeful Poliţiei Române poliţiştilor care participă la misiune.

Poliţiştii îşi vor însoţi colegii francezi în activităţi de patrulare, misiuni de siguranţă publică şi vor acorda sprijin şi asistenţă directă în instrumentarea cauzelor de natură judiciară în care sunt implicate persoane de cetăţenie română.

De asemenea, în perioada 4 – 31 decembrie, un poliţist român se va afla în misiune de patrulare în oraşul Strasbourg.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române, au parcurs un proces de selecţie ce a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie, arată sursa citată.