Poliţiştii vor pune în executare mandatul în cazul lui Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian, urmează a fi încarcerat în arestul Poliției Capitalei și, ulterior, într-un penitenciar din București, cel mai probabil la Rahova, imediat cum instanța va elibera mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, potrivit informațiilor remise AGERPRES de oficiali ai Poliției Capitalei.

06 ian. 2014, 15:03
Poliţiştii vor pune în executare mandatul în cazul lui Adrian Năstase

Potrivit surselor citate, există și posibilitatea ca Năstase să fie încarcerat direct în penitenciar. În baza sentinței definitive, instanța va emite un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, care urmează a fi pus în executare de polițiștii de la Urmăriri din cadrul Poliției Capitalei.

În același timp, Adrian Năstase are posibilitatea de a se prezenta singur la sediul arestului sau la penitenciar.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, luni, pe fostul premier Adrian Năstase la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian. Soția acestuia, Dana Năstase, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită și infracțiuni la legea vamală, cu un termen de încercare de opt ani.

Irina Jianu, fosta șefă a Inspectoratul de Stat în Construcții, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi civile pentru spălare de bani în formă continuată și participație improprie la fals intelectual la legea contabilității și folosirea la autoritatea vamală de documente false. Irina Jianu se află deja în detenție, ea fiind condamnată definitiv anterior în dosarul „Trofeul Calității”. Decizia este definitivă.