Poliţistul mort în timp ce se afla în misiune a mai făcut parte din trei coloane oficiale în ziua accidentului

Noi detalii ies la iveală în cazul poliţistului mort în timp ce se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Anchetatorii spun că Bogdan Gigină a făcut parte din trei coloane oficiale  în ziua producerii accidentului. Acesta a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă în zona Eroilor din Capitală.

24 oct. 2015, 08:21
Poliţistul mort în timp ce se afla în misiune a mai făcut parte din trei coloane oficiale în ziua accidentului

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în cazul accidentului în urma căruia a murit poliţistul Bogdan Gigină se fac cercetări într-un dosar deschis, pe 20 octombrie, de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti pentru ucidere din culpă.

Până în prezent, în cauză au fost efectuate o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri şi informaţii de la diferite instituţii, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere”, scrie în comunicatul de presă.

Surse din anchetă au declarat, că la Parchetul Capitalei au dat declaraţii, în calitate de martor, doi colegi ai lui Bogdan Gigină care erau în dispozitivul de însoţire a coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea. Aceştia au arătat, în declaraţiile date, cum s-au derulat faptele în ziua accidentului, scrie voceatransilvaniei.ro.

Oficialul care merge în coloană şi trebuie să fie însoţit cu echipaje ale Poliţiei Rutieră trebuie să trimită solicitare la Brigada Rutieră, care ajunge la Biroul însoţiri. De aici, cu privire la traseul şi celelalte informaţii privind însoţirea coloanei oficiale se anunţă şeful de coloană, care pune în aplicare măsurile dispuse în cadrul Biroului însoţiri, conform surselor citate.

Citeşte şi Dosarul privind moartea poliţistului din coloana lui Gabriel Oprea, pe masa Parchetului Capitalei

Acestea au mai precizat că, în ziua accidentului, Bogdan Gigină a făcut parte din dispozitivul de însoţire pentru trei coloane oficiale.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca unitate de parchet întâi sesizată, efectuează cercetări cu privire la toate aspectele privind accidentul rutier produs la data mai sus menţionată, iar în situaţia în care vor rezulta indicii care să atragă o altă competenţă, se va proceda în conformitate cu dispoziţiile legale incidente”, potrivit comunicatului PICCJ.

Poliţistul Bogdan Gigină a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi în uniformă. La funeralii au asistat aproape 800 de persoane, fiind prezenţi, alături de familie şi colegi, şeful Poliţiei Române Petre Tobă, directorul general al Poliţiei Capitalei, Mihai Voicu, şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei, Cristian Crai, şi subsecretarul de stat în MAI Florea Oprea.

După ceremonia religioasă, poliţistul a a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler şi a fost avansat în gradul de subinspector.

Bogdan Gigină murit la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce, în seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident în timp ce se afla în misiune.

Citeşte şi Distrigaz, despre groapa în care a murit poliţistul: Semnalizarea era făcută conform legii