Poliţistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd a fost arestat. Revoltele din Minneapolis continuă

Guvernatorul statului Minnesota, democratul Tim Walz, a cerut vineri tragerea rapidă la răspundere a polițiștilor implicați în moartea lui George Floyd, care a stârnit furie în întreaga comunitate afro-americană din SUA. Unul dintre oamenii legii a fost deja arestat. Potrivit jurnalistului Ricardo Lopez, acesta a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de 8 minute şi 46 de secunde, dintre care 2 minute şi 53 de secunde după ce Floyd a devenit inconştient.

29 mai 2020, 17:36
Poliţistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd a fost arestat. Revoltele din Minneapolis continuă

Derek Chauvin, ofițerul de poliție din Minneapolis care stătea cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, în ciuda faptului că acesta se plângea că nu mai poate respira, a fost arestat, a anunțat comisarul pentru siguranță publică, John Harrington.

Această evoluție a evenimentelor vine în contextul în care guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a recunoscut „eșecul abject” al răspunsului la protestele care au zguduit oraşul Minneapolis în această săptămână și a solicitat o justiție rapidă pentru polițiștii implicați în moartea lui Floyd.

Poliţistul implicat în moartea dl Floyd, care a fost identificat în persoana lui Derek Chauvin, a fost plasat în detenţie” de poliţia criminală, a declarat el. El este unul dintre cei patru poliţişti implicaţi în arestarea afroamericanului George Floyd.

Decizia de a-l aresta pe Chauvin a fost luată după o a treia noapte de proteste violente din Minneapolis, în urma apariţiei, marţi, a unei înregistrări video în care poliţistul alb poate fi văzut ţinând genunchiul pe gâtul lui Floyd mai multe minute în timp ce acesta, culcat la pământ, îi spune că nu poate să respire. Floyd a murit la scurtă vreme după aceea.