Poliţistul care şi-a împuşcat un coleg la o partidă de vânătoare, cercetat în libertate

Poliţistul de la Biroul Arme şi Explozivi al Poliţiei Judeţene Brăila care sâmbătă şi-a împuşcat accidental un coleg, în timpul unei partide de vânătoare, este cercetat în libertate pentru ucidere din culpă, procurorii stabilind, în urma audierilor, că a fost vorba despre un accident.

29 dec. 2013, 13:20
Poliţistul care şi-a împuşcat un coleg la o partidă de vânătoare, cercetat în libertate

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Brăila, Fănel Mihalcea, a declarat, duminică, că în urma audierii persoanelor care au participat la partida de vânătoare s-a stabilit că victima nu a respectat zona în care trebuia să se afle, potrivit Mediafax.

„Până acum ştim că partida de vânătoare de mistreţi a fost organizată legal de către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Brăila şi că la ea au participat 22 de vânători din Brăila şi alte două persoane de la AJVPS Vrancea. În timpul partidei, victima a depăşit cu câţiva metri zona în care ar fi trebuit să se afle. Colegul său nu a ştiut că victima şi-a schimbat poziţia, iar în momentul în care a tras după vânat l-a împuşcat mortal”, a afirmat prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Brăila.

El a precizat că poliţistul care şi-a împuşcat mortal colegul este cercetat în libertate pentru ucidere din culpă.

„Persoana în cauză este cercetată în libertate, nu s-a pus problema arestării sale. În acest dosar vor continua cercetările pentru ucidere din culpă”, a mai spus Mihalcea, precizând că poliţistul a fost testat cu alcooltestul, stabilindu-se că nu consumase băuturi alcoolice.

Un poliţist în vârstă de 43 de ani din Brăila a fost împuşcat mortal, sâmbătă dimineaţă, de către un alt agent, în vârstă de 36 de ani, în timpul unei partide de vânătoare organizată de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Brăila pe fondul de vânătoare din comuna Măxineni.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, Jenel Şogor, declara că ambii vânători sunt poliţişti la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Judeţene, iar bărbatul împuşcat era agent-şef la acest serviciu, cei doi fiind membri ai AJVPS.

Bărbatul împuşcat lucra în Poliţie din anul 1995.