Poliţistul Godină, despre scandalul de la manifestarea anti-LGBT. Actriţa "a ţinut să joace în public, gratuit, un rol de circar" FOTO

Publicat: Duminică, 02 Iulie 2017 13:50 // Actualizat: Duminică, 02 Iulie 2017 13:50 // Sursa: romaniatv.net

Poliţistul Marian Godină scrie despre cazul actriţei Oana Mardare, care a susţinut drepturile comunităţii LGBT în timpul unei manifestări de promovare a familiei tradiţionale, de unde a fost luată pe sus de jandarmi şi dusă în dubă, că aceasta "a ţinut să joace în public, gratuit, un rol de circar".

„A fost pentru a doua oară când am descoperit o actriţă de care nu auzisem, dar nu pentru că ar fi făcut vreun rol extraordinar în vreun film premiat, ci pentru că a ţinut să joace în public, gratuit, un rol de circar. Actriţa noastră a participat la un marş LGBT, după care a ţinut să meargă şi la manifestaţia antigay. S-a dus acolo, după cum ea ne spune, ca să facă dialog, adică nu doar să asculte şi să tacă (ceea ce era oricum ostentativ). Cu alte cuvinte, s-a gândit ea cumva că oamenii ăia, ale căror păreri sunt neschimbate de câteva secole, pot fi aduşi pe calea cea dreaptă de către ea, prin dialog", scrie Marian Godină pe pagina sa de socializare, potivit MEDIAFAX.

Citeşte şi "Marşul Diversităţii", organizat în Capitală: au participat în jur de 200 de persoane

Godină îşi imaginează şi o modalitate prin care actriţa de la Teatrul Independent "Reactor", Oana Mardare, ar fi reuşit să îi convingă pe cei din Noua Dreaptă, care susţin familia tradiţională, să îşi schimbe convingerile.

„Şi-o fi zis ceva de genu':. Din păcate pentru ea, nu a fost aşa pentru că acolo nu erau absolvenţi de filosofie dornici de dezbateri cu argumente pro şi contra. Dar indiferent de studiile şi părerile lor, acei oameni au dreptul să şi le exprime în cadru organizat şi autorizat, la fel cum şi ea a avut dreptul de a face asta la marşul la care participase în aceeaşi zi şi care nu fusese perturbat de nimeni din cealaltă tabără", mai scrie poliţistul pe Facebook.

Despre intervenţia jandarmilor în acest caz, Marian Godină arată că aceştia „au băgat actoria în dubă", deoarece actriţa trebuia îndepărtată de acel loc, pentru ca „lucrurile să nu degenereze"

„Din fericire, tot pentru ea, jandarmii au băgat actoria în dubă, pentru că legea e clară în privinţa unor astfel de manifestaţii, iar când prezenţa unei persoane instigă, acea persoană trebuie îndepărtată, pentru ca lucrurile să nu degenereze, asta pentru protecţia ei în primul rând. Oare ce ieşea dacă nu erau jandarmii deloc? Se mai ducea acolo dornică de dialog?", a mai scris Godină. În finalul postării, poliţistul felicită Jandarmeria Română pentru modul în care a acţionat, respectând legea.

O tânără care a participat, sâmbătă, la marşul comunităţii LGBT, „Cluj Pride", şi ulterior a fost prezentă în Piaţa Avram Iancu la mitingul Noii Drepte pentru susţinerea familiei tradiţionale a fost ridicată cu forţa de către jandarmi şi băgată într-o dubă, pe motiv că a tulburat evenimentul.

Citeşte şi Codin Maticiuc, mesaj pentru homosexualii din România: "Îşi merită soarta!"

Tânăra care purta tricoul alb cu mesajul „#spunedrept" a venit în Piaţa Avram Iancu unde se desfăşura mitingul Noii Drepte şi a întrerupt discursurile spunând că marşul LGBT la care a participat nu a fost unul obscen. Membrii Noii Drepte din PRU şi PRM, prezenţi în Piaţă, au cerut jandarmilor îndepărtarea acesteia spunând că este o „provocatoare". Jandarmii au intervenit în forţă şi au luat-o pe fată din mulţime, încercând să o urce într-o dubă.

Fata s-a zbătut, s-a aşezat pe jos în Piaţa Avram Iancu, după care a fost ridicată pe sus de jandarmi şi urcată în dubă.

Aceasta a fost transporată la Secţia 2 Poliţie Cluj-Napoca, pentru a fi identificată, stabilindu-se că este vorba de actriţa Oana Mardare, de la Teatrul Independent "Reactor" din Cluj, o susţinătoare a comunităţii LGBT.

Tânăra a susţinut că a mers şi la parada LGBT, care a fost o „manifestare liniştită".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cluj LGBT mars LGBT cluj Oana Mardare Oana Mardare LGBT
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H