Polițistul Marian Godină, despre renunțarea la meseria de polițist: „Consider că merit mai mult de 5000 lei. Vreau mai mult de la viața mea”

Polițistul Marian Godină a venit cu clarificări referitoare la declarațiile pe care le-a făcut în cadrul unei emisiuni, când s-a plâns că nu e mulțumit de salariul său și că vrea mai mult.

06 oct. 2022, 09:03
Polițistul Marian Godină, despre renunțarea la meseria de polițist: „Consider că merit mai mult de 5000 lei. Vreau mai mult de la viața mea”

Marian Godină a precizat că are o experiență de 16 ani în poliție, dar că e dezamăgit de salariul de nici 5.000 de lei și că se gândește să renunțe la meseria lui. Comentariile răutăcioase nu au întârziat să apară.

„Am citit niște comentarii de m-au lăsat mască. Mai exact, în cadrul interviului am spus că mă gândesc serios ca după ce mi se încheie concediul de creștere a copilului să nu mă mai întorc în Poliție, principalul motiv fiind venitul, care este în jur de 5000 de lei lunar, (3740 de lei salariul, 1000 de lei norma de hrană și 260 de lei norma de echipament) eu considerând că merit mai mult de atât și că pot face mai mult cu viața mea.”, explică Godină pe pagina sa oficială de Facebook.

Marian Godina e foarte cunoscut în mediul online. Este unul dintre cei mai urmăriți polițiști, iar recent și-a făcut salariul public, arătându-se foarte nemulțumit.

„Se pare că sunt totuși destui care n-au înțeles, căci în zeci de comentarii am citit că ar trebui să îmi fie rușine că vreau mai mult, că sunt oameni cu salarii mult mai mici. Eu nu am zis că vreau ca Poliția să-mi dea mai mult, ci că nu m-aș mai întoarce pentru că eu consider că pot face mai mult în privat. Ai 2000 de lei salariu și ești mulțumit? Te-ar mulțumi un salariu de 5000 de lei lunar? Bravo, te felicit!”, a scris el.

„Se tot scot locuri în Poliția Română, ba mai mult, va fi unul în plus dacă voi pleca eu, așa că îl vei putea accesa cu toată încrederea, te încurajez să o faci și astfel vei ajunge ca după 16 ani de poliție să ai un venit lunar de 5000 de lei, adică suma pentru care mă invidiezi atât de mult acum. După 25 de ani de poliție, lucrați efectiv în operativ, vei ieși cu o pensie „specială” în jur de 3000-4000 de lei.

Dacă ți se pare atât de mare, că tot m-ai certat că alții au pensii mult mai mici, iată că ai încă un motiv ca să aplici. Eu nu vrau ca la pensie să trăiesc din 3500 de lei pe lună. Chiar nu vreau. Vreau să mă pot bucura de timpul pe care îl voi avea atunci la dispoziție, vreau să îmi pot ajuta eu copiii, nu să fiu eu o povară pentru ei.”, mai spune polițistul.

Marian Godină a spus că, de fapt, totul s-a înțeles greșit și că nu vrea un salariu mai mare, ci doar știe că poate mai mult.

„De aceea nu îmi doresc să rămân și să ajung la acea pensie „specială”, ți-o las ție cu mare drag. Îmi vei spune din nou că sunt alții cu pensie și mai mică. Știu, am și eu părinți, mama mea are 1100 de lei pensie. Dar e ăsta un argument ca eu să zic sărut mână pentru 3500? Eu zic că nu, de aceea vreau să fac în așa fel să nu stau pe suma asta la pensie. Am voie? Îmi dai voie? Sau mă cerți? După cum spuneam, fiecare își setează propriile țeluri, dacă te mulțumești tu cu atât, nu îmi cere mie să-mi fie rușine că vreau mai mult de la viața mea, nu ți-am cerut ție vreun leu și nici statului. Nu am zis că vreau salariu mai mare, ci doar că știu că pot mai mult de atât. Dar, repet, fiecare știe cât poate. Între noi fie vorba, dacă nu ai reușit să pricepi un interviu în care am vorbit foarte simplu, pe înțelesul oricui, mi-e greu să cred că vei ajunge la un salariu prea mare. Probabil d-aia ți se și pare enorm un salariu de 5000 de lei.”, a adăugat Godină.

Citește și Marian Godină, după anunţul mobilizării făcut de Putin: „Mobilizarea nu produce soldaţi, ci doar nişte carne de tun”

Citește și Marian Godină vrea să-şi dea demisia din poliţie şi să se facă influencer pe turism, totul de dragul fiicei sale: „Dacă Maria îmi va reproşa timpul petrecut departe de ea, ce să-i zic? Că am făcut-o pentru un salariu de 5.000 de lei?”