Poliţistul pedofil a fost condamnat la ani grei de închisoare. Ce pedeapsă a primit Eugen Stan

Fostul poliţist Eugen Stan a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 6 la 19 ani de închisoare cu executare. Procurorii de la Parchetul General au precizat în 2018, când l-au trimis în judecată pe Eugen Stan, că fostul poliţist ar fi agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani. Decizia poate fi atacată cu apel.

16 iul. 2020, 12:22
Poliţistul pedofil a fost condamnat la ani grei de închisoare. Ce pedeapsă a primit Eugen Stan

Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora„, arătau procurorii, la momentul trimiterii în judecată a lui Eugen Stan.

Citeşte şi Un pedofil abia eliberat din închisoare a fost prins în timp ce încerca să abuzeze sexual un copil de 8 ani

Cazul poliţistului pedofil a declanşat un adevărat scandal în Poliţia Română. La acel moment, în 2018, opinia publică a reacţionat şi a ridicat semne de întrebare vizavi de modul în care Poliţia Română îşi gestionează resursa umană având în vedere că asupra lui Stan au mai fost lansate astfel de acuzaţii fără ca cineva să ia o măsură. Drept urmare, la nivelul MAI s-a luat decizia ca la IGPR să se demareze o anchetă.

La scurt timp, Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a cerut cercetarea disciplinară a 18 angajaţi ai Poliţiei Române, printre care se număra şi fostul inspector general, Bogdan Despescu (în prezent, secretar de stat în MAI). La acel moment, Bogdan Despescu a fost demis.


loading...
Partenerii noștri