Poliţistul Pistol din cazul Caracal, verificat de IPJ Olt după ce numele PISTOL a fost găsit într-un dosar de trafic de minore

Polițistul Pistol, cel care a stat la poarta lui Gheorghe Dincă şi a aşteptat până la ora 6 pentru a intrat în casa în care se ştia că fusese ţinută sechestată Alexandra Măceşanu, este verificat de IPJ Olt pentru acuzația de implicare în rețeaua de trafic de minore. Asta după ce jurnaliștii Libertatea au descoperit că numele Pistol apare în dosarul traficării de minore din Caracal.

12 sept. 2019, 08:44
Poliţistul Pistol din cazul Caracal, verificat de IPJ Olt după ce numele PISTOL a fost găsit într-un dosar de trafic de minore

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern din cadrul instituției, iar la finalizarea acestora vor fi luate măsurile legale care se impun”, a confirmat IPJ Olt pentru Libertatea. 

În dosarul de trafic de minore din Caracal, instrumentat de DIICOT Olt în 2012 și judecat până în 2017, apare numele PISTOL, similar cu cel al polițistului Constantin Pistol, a dezvăluit Libertatea.

Constantin Pistol este șeful Biroului de Investigații Criminale al Poliției din Caracal. El a participat pe 26 iulie 2019 la căutarea Alexandrei Măceşanu, fiind cel care a vorbit cel mai mult cu fata dispărută la telefon. Convorbirea a avut loc nu la 112, ci de pe aparatul unui coleg, nu a fost înregistrată și din ea nu au ajuns la public decât elemente disparate, neconfirmate oficial.