Poliţistul ucis în Timiş de un recidivist dat în urmărire, înmormântat cu onoruri militare

Cristian Amariei, poliţistul din Recas care a fost împuşcat mortal în timpul unei misiuni, în localitatea Izvin de lângă Timişoara, de un recidivist dat în urmărire, a fost înmormântat, joi după-amiază, cu onoruri militare şi a fost decorat cu Emblema de Onoare. Zeci de colegi ai agentului au venit la înmormântare. Tot joi, Ionel Marcel Lepa, bărbatul care l-a omorât pe poliţistul din Recaş, a fost externat, urmând să fie prezentat instanţei pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă.

06 iun. 2019, 11:13
Poliţistul ucis în Timiş de un recidivist dat în urmărire, înmormântat cu onoruri militare

Mii de oameni au venit să-l conducă pe ultimul drum pe poliţistul Cristian Amariei. Înmormântarea a avut loc la cimitirul din Recaş, oraşul său natal. La ceremonie au participat IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, dar şi sute de poliţişti, cunoscuţi de-ai agentului căzut la datorie sau simpli oameni.

Cristian Amariei a fost înmormântat cu onoruri militare, învelit în tricolor, iar un ceremonial a fost oficiat de Corpul de Gardă al Poliţiei Române. Cristian Amariei a fost înaintat la gradul de subinspector de Poliţie post-mortem şi a fost decorat cu Emblema de Onoare.

În timpul înmormântării au fost trase trei salve de focuri, apoi, timp de aproximativ trei minute, s-au auzit doar sirenele autospecialelor de Poliţie şi SMURD, aflate la intrarea în cimitir.

În timpul ceremoniei, unei angajate al MAI i s-a făcut rău şi a fost luată pe braţe de câţiva colegi. 

Poliţistul Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, din judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal, duminică, în timp ce încerca să îl captureze pe Ionel Marcel Lepa, urmărit naţional şi internaţional. Bărbatul era căutat după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.

Ionel Marcel Lepa a fost prins în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 4.45, în casa bunicii unui prieten de-al său din localitatea Remetea Mare. Arma cu care a fost ucis poliţistul a fost găsită asupra lui Lepa. El avea la brâu atât pistolul, cât şi o borsetă cu gloanţe, conform imaginilor din momentul capturării.