CM 2018. Prima victorie africană la Mondialele din Rusia. Senegalul a învins Polonia

POLONIA-SENEGAL TVR ONLINE CM 2018. Polonia a câştigat detaşat grupa de calificare la Mondiale, din care a făcut parte şi România, iar în această seară e mare favorită la victorie în faţa celei mai tinere selecţionate de la CM 2018.

19 iun. 2018, 14:07
CM 2018. Prima victorie africană la Mondialele din Rusia. Senegalul a învins Polonia

CM 2018. În mod surprinzător, Japonia şi Senegal s-au instala în fruntea grupei H după prima etapă a fazei grupelor, în detrimentul favoritelor Rusia şi Egipt.

Clasament grupa H:

1. Senegal 1 1 0 0 2:1 3
2. Japonia 1 1 0 0 2:1 3
3. Polonia 1 0 0 1 1:2 0
4. Columbia 1 0 0 1 1:2 0

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 86 GOOOL Polonia! Krychowiak înscrie cu capul, după centrarea din lovitură liberă a lui Kamil Grosicki. Din păcate pentru polonezi este prea târziu pentru ei să mai întoarcă rezultatul.

Min. 60 GOOOL Senegal! Polonezii sunt luaţi prin surprindere de intrarea în teren a lui M’Baye Niang, revenit în spaţiul de joc după o accidentare, acesta profită de neatenţia fundaşilor şi a portarului Szczesny şi înscrie cu poarta goală. Senegal-Polonia 2-0!

Min. 51 Lovitură liberă pentru Polonia, de la 22-23 de metri. Lewandowski trage lângă vinclu, dar şul este blocat de portarul Khadim N’Diaye, care are o intervenție excelentă!

Min. 38 GOOOL Senegal. Un şut din afara careului este deviat de piciorul lui Cionek şi îl derutează pe portarul Szczesny, astfel că balonul intră în poartă. este 1-0 pentru naţionala africană!

Min. 18 Senegalul are cea mai mare ocazie de până acum. M’Baye Niang, jucătorul lui Torino, primeşte o pasă perfectă în centrul careului, în poziţie excelentă, dar şutul său trece pe lângă poartă.

Min. 1 A început partida de pe stadionul Spartak, din Moscova.

Componenţa formaţiilor:

Polonia: Szczesny, Piszczek, Pazdan, Cionek, Rybus, Krychowiak, Zielinski, Blaszczykowski, Milik, Grosicki, Lewandowski.

Rezerve: Fabianski, Jedrzejczyk, Bednarek, Goralski, Linetty, Teodorczyk, Glik, Peszko, Bereszynski, Kurzawa, Kownacki, Bialkowski.

Senegal: Khadim N’Diaye, Wague, Sane, Koulibaly, Sabaly, Sarr, Alfred N’Diaye, Gueye, Niang, Mane, Diouf.

Rezerve: Diallo, Mbengue, Mbodji, Sow, Kouyate, N’Doye, Konate, Sakho, Ndiaye, Balde, Gassama, Gomis.

Arbitru: Nawaf Shukralla (Bahrain).

Într-adevăr, sunt singurul antrenor negru de la acest turneu final. Este o dureroasă realitate, care mă enervează. Eu cred că fotbalul este universal. Cred că nu ar trebui să onteze culoarea pielii în joc„, este declaraţia antrenorului Senegalului Aliou Cisse, care vrea să demonstreze că, într-adevăr, şi antrenorii de culoare pot face treabă bună la naţională. Va fi greu contra Poloniei lui Lewandowski, dar nu imposibil.

De remarcat totuşi că la ultima prezenţă la Cupa Mondială, Senegal a ajuns până în faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Turcia, după prelungiri.