Polonia va prelua puterea în Europa, iar SUA se va alia cu China. Când începe Al Treilea Război Mondial

Racheta lansată de Coreea de Nord în direcţia Japoniei şi care a trecut pe deasupra Insulei Hokkaido, a readus în dezbaterea globală tema unei iminenţe a celui de-al Treilea Război Mondial. În acest sens s-a apelat la discursurile marilor politologi, precum George Friedman.

29 aug. 2017, 14:36
Polonia va prelua puterea în Europa, iar SUA se va alia cu China. Când începe Al Treilea Război Mondial

2050 va fi anul izbucnirii celui de-al treilea război mondial, consideră politologul american George Friedman în cartea sa „Următorii 100 de ani: un scenariu pentru secolul al XXI-lea”. Prognosticul său exclude orice confruntare dintre China și SUA și le plasează într-un singur bloc.

Conflictul care amenință omenirea nu va opune Beijingul și Washingtonul, așa cum unii au tendința de a crede. Potrivit lui Friedman, Statele Unite și China s-ar alătura aceleiași alianțe cu Polonia (care va prelua conducerea în Europa), Marea Britanie și India. Această Alianță s-ar opune celei formate de Turcia și Japonia.

Potrivit lui Friedman, acest conflict va fi declanșat de un atac surpriză coordonat de turci și japonezi, care nu vor urmări nici ocuparea, nici distrugerea Statelor Unite, ci obținerea unei garanții a sferelor lor de influență: nord-vestul Pacificului pentru Japonia și Orientul Mijlociu pentru Turcia, amintește autorul publicației.