Polonia va respecta decizia CEDO în dosarul privind închisorile secrete ale CIA

Varșovia se va supune deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) conform căreia Polonia a găzduit pe teritoriul său o închisoare secretă a CIA, a declarat miercuri ministrul polonez de externe, Grzegorz Schetyna, relatează Reuters.

18 feb. 2015, 09:33
Polonia va respecta decizia CEDO în dosarul privind închisorile secrete ale CIA

„Ne vom supune deciziei. Suntem nevoiți să facem acest lucru. Este o chestiune de câteva săptămâni”, a declarat șeful diplomației, la postul public de radio.

Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg conform căreia Polonia a găzduit pe teritoriul său o închisoare secretă a CIA a devenit definitivă marți, după ce instanța europeană a respins solicitarea de reexaminare a verdictului depusă de guvernul polonez.

Conform deciziei, Polonia trebuie să plătească acum compensații unui palestinian și unui saudit încarcerați într-o închisoare CIA de pe teritoriul polonez. Totodată, autoritățile de la Varșovia trebuie să finalizeze rapid o anchetă penală care să stabilească dacă oficialități poloneze se fac vinovate de faptul de a fi permis ca pe teritoriul țării să funcționeze o închisoare a CIA.

Polonia a fost CONDAMNATĂ definitiv la CEDO pentru ÎNCHISORILE SECRETE ale CIA


loading...