Polonia vrea rachete Patriot. Se pregăteşte să se apere de un eventual conflict provocat de Rusia

Polonia a cerut Statelor Unite rachete Patriot, ca măsură de precauţie în cazul în care conflictul din Ucraina va escalada într-un mod periculos pentru Europa, din cauza Rusiei care îi susţine pe rebelii din estul Ucrainei.

26 mart. 2015, 14:47
Polonia vrea rachete Patriot. Se pregăteşte să se apere de un eventual conflict provocat de Rusia

Polonia a cerut Statelor Unite şi alte arme, în afară de sistemul antirachetă Aegis Ashore. Printre opţiunile propuse se numără bateriile sol-aer Patriot, care sunt extrem de precise, potrivit România TV.

Anunţul a fost făcut de comandantul pentru programul american de apărare antirachetă.

Trupele americane au făcut antrenamente cu soldaţii polonezi privind lansarea de rachete Patriot, în eevntualitatea unui conflict între rebelii proruşit din Ucraina şiu trupele guvernamentale ucrainene, conflict ce ar putea ameninţa securitatea în regiune.

Citeşte şi Polonia şi SUA fac exerciţii comune de apărare în apropiere de Varşovia

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în apropiere de Varşovia, doi militari americani au demonstrat, ân faţşa reporterilor, în cadrul exerciţiilor ilitare comune cu forţele americane, procedura de amplasare a unei staţii de lansare a 16 rachete, relatează Associated Press.

Aproximativ 100 de soldaţi şi 30 de vehicule din Regimentul 7 de Apărare Aeriană au ajuns în Sochaczew, din Germania, unde staţionau, săptămâna aceasta, pentru a antrena soldaţii polonezi, reaminteşte AP.