Poluare Bucureşti. Unde ajungea, de fapt, gunoaiul strâns din parcuri. A fost emis mandat de arestare

Proprietarul unei firme de salubrizare este acuzat că a poluat masiv râul Argeş şi alte zone din apropierea Capitalei, Ilfov şi Giurgiu. Acesta ar fi aruncat şi îngropat tone de gunoi strâns din parcurile sectoului 1 al Capitalei. 

05 mart. 2020, 10:59
Poluare Bucureşti. Unde ajungea, de fapt, gunoaiul strâns din parcuri. A fost emis mandat de arestare

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 au admis cererea de arestare preventivă a patronului firmei de salubritate. Firma respectivă avea un contract semnat pentru a colecta şi elimina deşeurile din parcurile Sectorului 1, dar, în loc să urmeze căile legale pentru eliminarea lor, le arunca în râul Argeş sau le îngropa în zona unor balastiere din Ilfov şi Giurgiu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus sub acuzare marţi trei persoane şi o firmă pentru poluarea masivă.

„În perioada 26.07.2019 – 22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, spun procurorii, potrivit digi24.

Dosarul a fost deschis după percheziţiile de amploare de marţi.

Reamintim că platformele airly.eu și aerlive.ro, rețele independente de măsurare a calității aerului, au raportat un nivel de poluare excesiv în București, începând de duminică seară. Astfel, s-au înregistrat depăşiri şi cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu PM2,5 și de aproape 800% la poluarea cu PM10.

Citeşte şi Poluare în Bucureşti. Ce consecinţe poate avea asupra sănătăţii