Poluare cu cenuşă. Mii de oameni sunt afectaţi

Orice adiere de vânt este un adevărat coşmar pentru mii de oameni din judeţul Mehedinţi. Asta din cauza poluării cu cenuşă de la Termocentrala Halânga. Norul de praf şi cenuşă este purtat kilometri întregi, iar oamenii se plâng că nimeni nu ia nicio măsură.

27 apr. 2018, 15:41
Poluare cu cenuşă. Mii de oameni sunt afectaţi

Asta se întâmplă în jurul Termocentralei Halânga şi în casele a mii de localnici care trăiesc în satele din apropiere. Oamenii spun că atunci când bate vântul aerul devine irespirabil.

Situaţia a devenit dramatică după ce termocentrala a intrat în faliment. Deşi s-au cheltuit zeci de milioane de euro, pentru o investiţie care să oprescă poluarea, aceasta a rămas nefinalizată.

Lucrările au fost efectuate de firma celebrului Geogică Cornu, regele asfaltului din Banat. Reprezentaţii gărzii de mediu spun că nu au pe cine să sancţioneze, pentru că termocentrala este în faliment.

Instalaţia de oprire a polurării a fost licitată iniţial la 160 de milioane de lei, dar în trei ani preţul ei s-a dublat. După ce s-au cheltuit peste 340 de milioane de lei, fără să fie terminată, lucrarea a fost abandonată.