Poluare în Bucureşti. Gabriela Firea cere explicaţii: Străzile sunt goale, dar avem poluare

Pe lângă pandemia de coronavirus, ne confruntăm și cu poluarea în București. Gabriela Firea a anunțat că zilele trecute a fost înregistrată o poluare mare în ciuda traficului redus. Primarul Capitalei a făcut o adresă către Ministerul Mediului pentru a afla sursa poluării.

19 mart. 2020, 07:22
Poluare în Bucureşti. Gabriela Firea cere explicaţii: Străzile sunt goale, dar avem poluare

Gabriela Firea a anunţat că sunt din nou probleme cu poluarea în Bucureşti. Aceasta cere explicaţii Gărzii de Mediu, mai ales că traficul a fost redus în această perioadă. 

„Avem pandemie dar zilele trecute a fost poluare in Bucureşti, desi e traficul foarte redus. Cine a ars iar deseuri necontrolate? Garda de mediu sa spuna ce s-a intampalt. Iar sa avem seara poluare?

Pacura se cumpara vara pentru caz de urgenta, pentru iarna grea. Nu este cazul nici acum si n-a fost toata iarna. Şi ca o solutie in cazul in care din cauza unor conflicte nu se livreaza gazele la timp, nu se pune problema. Se interzice energia electrica obtinuta din arderea pacurei. Ea se cumpara ca o soluţie de rezerva pentru iernile grele, dar nu se justifica ca la lasata seucului sa se arda pacura. CET GROZAVESTI SI PROGRESU, sa speram ca s-a inteles ca bucureştenii merita respectul tuturor”, a spus Gabriela Firea.

Reamintim că probleme cu poluarea în Bucureşti au fost şi la începutul lunii martie, atunci când rețeaua națională și rețelele independente de monitorizare a calității aerului au înregistrat depășiri record ale poluării cu PM 2,5 și PM10 duminică noapte și luni dimineață. 

Citeşte şi Gabriela Firea, noi măsuri de prevenire a coronavirusului în Bucureşti: Muncitorii trebuie feriţi, iar nivelul de muncă trebuie scăzut