„Pomană pentru regele Cioabă”. O nouă metodă de furt VIDEO

Metodă incredibilă de furt. Două ţigănci s-au folosit de sufletul regelui Cioabă pentru a fura bijuteriile mai multor bucureştence. Hoaţele au fost prinse după ce au obţinut obiecte în valoare de mii de lei.

07 feb. 2015, 12:39
„Pomană pentru regele Cioabă”. O nouă metodă de furt VIDEO

Cele două hoaţe au acţionat cum numai în filme vezi: au convins victimele să le dea bijuteriile de bună voie, informează România TV. Ele s-au gândit că nimeni nu poate refuza o pomană dată de fiii răposatului rege Cioabă, mai ales când pomana era o bijuterie care părea din aur masiv, că aşa e obiceiul, spuneau ele.

Citeşte şi Un hoţ s-a luat la bătaie cu agentul de pază al unui supermarket din Suceava VIDEO

Când femeia vedea pe stradă o altă femeie care purta la gât o bijuterie o oprea, îi arăta un astfel de lanţ, care, deşi pare veritabil, este cât se poate de falsă. Îi spunea apoi că este pomană de la regele Cioabă, să fie de sufletul lui, o convingea apoi să îşi dea jos propiul lănţişor, şi, ca să fie de sufletul mortului, să pună la gât bijuteria primită de pomană. Apoi scotea un şerveţel în care punea bijuteria să nu se piardă şi îi spunea femeii că o va înapoia. Doar că, din celălalt buzunar, scotea un alt şerveţel, în care, pentru greutate, punea câteva monede. I-l dădea şi pleca cu bijuteria veritabilă, pe care o amaneta.

După ce au văzut că în schimbul bijuteriei adevărate au primit de fapt două tinichele, femeile înşelate au dat fuga la poliţie. Oamenii legii au reuşit să dea de urma hoaţelor şi le-au percheziţionat locuinţa din Dâmboviţa.

Citeşte şi Urmărire ca-n filme pe DN. Poliţiştii au urmărit o maşină furată şi au avut un şoc când au văzut cine conducea

„Politistii Capitalei au pus în executare doua mandate de perchezitie la domiciliul bănuitei si al complicei. Cu aceasta ocazie au descoperit mai multe contracte de amanetare, dar şi batiste şi şerveţele în care erau bijuterii şi bani din metal comun”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt la poliţia Capitalei. 

Cele două femei de 38, respectiv 34 de ani, au fost arestate de poliţişti după ce au reuşit să fure bijuterii în valoare de 8000 de lei.