Pompier din Teleorman, de urgenţă la spital la cinci ore după ce a fost vaccinat

Un pompier din Teleorman a ajuns de urgenţă la spital la câteva ore după ce fost vaccinat cu prima doză de Pfizer.

17 mart. 2021, 19:18
Pompier din Teleorman, de urgenţă la spital la cinci ore după ce a fost vaccinat

Pompier din Teleorman, de urgenţă la spital la cinci ore după ce a fost vaccinat. Din primele informații, bărbatul s-a simțit rău la 5 ore de la vaccin și a sunat la 112. În prezent este stabil și i se fac analize la Spitalul Județean.

Pompier din Teleorman, de urgenţă la spital la cinci ore după ce a fost vaccinat

După aproximativ cinci ore de la administrarea vaccinului, când se afla acasă, bărbatul a leșinat. Soția a sunat la Ambulanță, care l-a transportat pe pompeir la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria, unde a fost supus unor investigații și unde va rămâne în continuare sub supraveghere medicală.

Urmează ca medicii să stabilească dacă există cauzalitate între vaccin și starea de rău a tânărului, potrivit presei locale.

Starea sa este bună în acest moment, dar spun medicii, nu se poate stabili o legătură directă între vaccin și ceea ce sa întâmplat după. Bărbatul nu era cunoscut cu comorbidități însă sunt așteptate analizele pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Cei de la centrul din Teleorman, acolo unde s-a vaccinat tânărul de 30 de ani, spun că nu au avut probleme până acum. Reacțiile adverse prezentate de pacienții care au venit și vin zilnic sute de oameni, au fost minore cu dureri locale la nivelul umărului sau stări febrile ușoare.

În două trei zile medicul curant, cel care se ocupă de starea pacientului va înota în fișele oficiale dacă după reacțiile adverse există o legătură între vaccin și ceea ce s-a întâmplat.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare în România, a explicat când ar trebui să ne îngrijoreze reacţiile adverse ale vaccinului anti-covid. Valeriu Gheorghiță a explicat că este normal să apară reacţii adverse în urma administrării vaccinului anti-covid, precizând că „este firesc să se vorbească despre reacții adverse pentru că, dacă ne uităm la motivele pentru care oamenii ezită sau amână decizia de vaccinare este tocmai această teamă de reacții adverse.”

Valeriu Gheorghiţă a explicat că reacţiile adverse apărute în urma vaccinului anti-covid sunt „niște evenimente anticipate la o anumită categorie de persoane.”

Citeşte şi: Un alt pacient vaccinat cu AstraZeneca a murit. Reacţii adverse dure în cazul altor două persoane