Pompier rănit în timpul unui concurs de specialitate

Un pompier s-a rănit, joi dimineața, în timpul unei probe din cadrul Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă ce se desfășoară în aceste zile la Timișoara. Bărbatul participa la o probă de ștafetă, când căzut de pe un zid de aproximativ doi metri.

03 sept. 2015, 11:52
Pompier rănit în timpul unui concurs de specialitate

Incidentul a avut loc în cea de-a doua zi a etapei naționale a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă ce se desfășoară pe Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara.

Bărbatul este din Lugoj și face parte din gruparea ISU Banat. Acesta participa la o probă de ștafetă contracronometru ce presupune, printre altele, și escaladarea unui zid de aproximativ doi metri. La nici câțiva metri de la start, pompierul s-a cățărat pe zid, dar în vârf a călcat greșit și a căzut, rănindu-se la un picior.

Un echipaj SMURD a ajuns de urgență la fața locului și i-a acordat primul ajutor bărbatului, pe care apoi l-a transportat la Spitalul Județean Timișoara.

În cadrul probelor ce se desfășoară pe Stadionul „Dan Păltinișanu”, pe lângă proba de ștafetă, pompierii participă la o cursă cu obstacole, iar apoi trebuie să demonstreze care este cea mai pricepută echipă la realizarea dispozitivului la motopompă.