Pompierii români, recompensaţi de autorităţile din Grecia. Ce le-a oferit primarul din Thasos: „E important să ne ajutăm”

Pompierii români au fost recompensaţi de autorităţile din Grecia, după ce au ajutat la stingerea incendiilor. Drept răsplată, vara viitoare, eroii români, vor avea cazare gratuită pe insula pe care o administrează.

11 aug. 2021, 23:03
Pompierii români, recompensaţi de autorităţile din Grecia. Ce le-a oferit primarul din Thasos: „E important să ne ajutăm”
Pompierii români, recompensaţi de autorităţile din Grecia

Pompierii români

, recompensaţi de autorităţile din Grecia. „Guvernul român a decis să trimită pompieri să lupte pentru cu focul pentru poporul nostru. Această decizie, credem noi, este foarte importantă. Admirabilă! De aceea, am decis să oferim 2 zile de vacanță gratuită pentru pompierii voștri.

E important să ne avem, să ne ajutăm unii pe alții. Trebuie să vă spun că am vorbit, deja, cu cei de la Consulatul român din Salonic. Lucrăm împreună să punem în practică decizia. Trebuie să știm numele, numele celor din familie care vin vara viitoare.

Pompierii români, recompensaţi de autorităţile din Grecia

Pompierii noștri au fost impresionați pentru că mulți dintre localnicii din Evia le-au adus mâncare, apă, lapte. Au fost impresionați de generozitate. E o chestiune specific grecească să împarți cu alții, chiar dacă nu ești într-o situație foarte bună? Nu e numai generozitate. Măcar atât să putem face pentru cei care și-au lăsat familiile, țara, au plecat în străinătate, chiar dacă nu știu țara, cum arată, și-au decis să ajute!Acum, majoritatea turiștilor este reprezentată de români. Vreau să le mulțumesc încă o dată românilor pentru asta. Cam 70% dintre turiști sunt români

”, a declarat primarul din Thasos, Leftheris Kyriakidis, potrivit Aleph News.

Dacă mare parte din Grecia arde, în Thasos plouă. A căzut grindină și a plouat zdravăn în ultimele 24 de ore. Insula, aflată la 8 – 10 ore de mers cu mașina de România e de ani buni destinația noastră preferată de vară.

Citeşte şi: Grecia: Aproape 100.000 de hectare distruse de flăcări în două săptămâni VIDEO


loading...