Pompierul erou, condus pe ultimul drum la Feteşti. Vezi imagini dramatice de la locul accidentului

Aproape o mie de oameni l-au condus pe ultimul drum pe pompierul salvator din Feteşti, informează România TV. Bărbatul a murit, joi, după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce participa la o operaţiune de salvare a doi muncitori prinşi şi ei sub pământul surpat. Fiul pompierului, de 14 ani, a primit medalia prin care tatăl său a fost înaintat postmortem la gradul de sublocotenent.

14 iul. 2013, 09:54
Pompierul erou, condus pe ultimul drum la Feteşti. Vezi imagini dramatice de la locul accidentului

Pompieri din 7 judeţe, poliţişti, jandarmi şi medici SMURD au venit să-şi ia rămas bun de la colegul lor. Printre lacrimi, mama pompierului salvat a povestit ultimul gest al eroului care şi-a pierdut viaţa.

„Ne pare foarte rău că putea să fie şi el. Are un copil de 10 ani de crescut, putea să fie şi el. A căzut scândura, l-a pocnit în faţă i-a dat sângele pompierului, a venit al doilea val de pământ, s-a rostogolit o piatră sau un bulgăre, l-a atins la coloana cervicală şi i-a fost fatal”, a spus Gina Bîcu, mama pompierului salvat.

Mărturii cutremuratoare a făcut în exclusivitate, pentru România TV, şi colegul salvatorului mort în misiune.

„Când a venit al doilea val el striga că-l doare mijlocul, eu l-am prins de mâini. M-am uitat la el şi nu se vedea, doar casca în vârf”, a declarat Dumitru Cîljoiu, plutonier ISU Ialomiţa.

Imaginile dramatice de la tragedia de joi din Feteşti, când un mal de pământ s-a surpat peste doi muncitori şi doi pompieri, au fost surprinse de un martor.

Un oraş întreg a adus un ultim omagiu pompierului erou.

„Un om de o omenie deosebită. Păcat, mare păcat”, a spus o femeie.

Ministrul Radu Stroe l-a avansat post-mortem la gradul de sublocotenent pe pompierul mort în misiune.

Gabriel Boitan a fost înmormântat cu onoruri militare. Salvatorul era căsătorit şi avea doi copii, un băiat de 14 ani şi o fetiţă de 3 ani. Gabriel Boitan lucra ca pompier de 5 ani.

Citeşte şi Un pompier A MURIT încercând să salveze doi muncitori prinşi sub un mal de pământ, la Feteşti VIDEO