Ponta a discutat cu Băsescu despre numirea lui Silaghi la Transporturi: Nu a zis nici da, nici nu

Victor Ponta a mers la Cotroceni marţi dimineaţă pentru a discuta cu preşedintele despre numirea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor în locul lui Relu Fenechiu, informează România TV.

16 iul. 2013, 12:04
Ponta a discutat cu Băsescu despre numirea lui Silaghi la Transporturi: Nu a zis nici da, nici nu

Primul-ministru a precizat, la România TV, că preşedintele nu a dat un răspuns clar dacă va accepta nominalizarea lui Silaghi. „Am avut o discuţie informală cu preşedintele. Ştiam de la colegii liberali că propunerea lor va fi probabil Ovidiu Silaghi. Domnul preşedinte a spus că se gândeşte şi că probabil, la sfârşitul săptămânii, îşi va face cunoscut punctul de vedere”, a declarat Ponta.

Acesta a arătat că nu este vorba de o ezitare sau temere a preşedintelui de a-l accepta pe Silaghi, ci doar de un timp de reflecţie pe care acesta ş-i l-a luat. „A luat act de acest lucru şi a spus că va analiza. Nu a spus nici da, nici nu”, a afirmat Ponta.

El a spus că a colaborat deja cu Ovidiu Silaghi în primul să cabinet şi că acum nu vede obstacole care ar putea să stea în calea desemnării sale. „Ovidiu Silaghi nu are nici un impediment juridicm nici politic pentru a ocupa o funcţie de ministru”, a conchis Victor Ponta.

După această întrevedere, Victor Ponta i-a informat şi pe liberali, având şi o discuţie la telefon cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, acesta neaflându-se acum în ţară.

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa, luni, ca numirea unui nou ministru al Transporturilor să aibă loc „zilele astea”, el precizând că a avut pe această temă o convorbire telefonică cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că va face propunerea către şeful statului după o decizie a PNL.

„Sper zilele astea să fie numit un nou ministru. Am vorbit cu domnul Antonescu – am discutat la telefon, nu este în ţară. Mai departe, când avem o decizie a PNL, eu trebuie să-i propun preşedintelui numirea în funcţie”, a spus Ponta.

El a arătat că va prelua interimatul la minister, dar a precizat că doar va gira politic activitatea secretarilor de stat.

Ovidiu Silaghi, care ar putea fi propus de PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, a venit luni la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta aflându-se însă la sediul Ministerului Transporturilor, pentru a prelua mandatul interimar de ministru.

Premierul Ponta s-a arătat surprins de faptul că Ovidiu Silaghi este deja la Palatul Victoria, dar a precizat că se va întâlni cu acesta dacă tot este la sediul Guvernului, adăugând că decizia de clasare a sesizării ANI în cazul acestuia este definitivă.

„O să discut şi astăzi, şi mâine, am discutat cu Antonescu la telefon, pentru că nu este în ţară, o să discut cu Chiţoiu, care ca vicepremier coordonează activitatea în Guvern din partea colegilor liberali, şi trebuie să vorbesc cu preşedintele, evident, pentru că nu vreau să fac o propunere înainte de a-l informa, altfel….aşa cred că trebuie să funcţioneze lucrurile”, a spus Ponta, la plecarea de la Ministerul Transporturilor.

La remarca jurnaliştilor că Silaghi este deja la Palatul Victoria, Ponta a întrebat : „Cine e la Guvern ?”.

După ce jurnaliştii i-au spus din nou că este vorba de Silaghi şi întrebat dacă se va întâlni cu acesta, premierul a răspuns afirmativ.

„Dacă este la Guvern, sigur că o să mă văd cu el, cum să nu mă văd”, a spus Ponta.

Întrebat dacă acesta a venit neinvitat, Ponta a afirmat că „Guvernul este mare”, sugerând astfel că este posibil ca Silaghi să fi venit la Palatul Victoria pentru a discuta cu altcineva.

El a precizat însă din nou că a lucrat bine cu Silaghi şi că decizia judecătorilor de clasare în cazul sesizării ANI nu este doar în primă instanţă, ci chiar definitivă.