Ponta: A existat un CANCER care a protejat afacerile ilegale ale grupului Adamescu şi care a INFESTAT politica

Victor Ponta a declarat, luni, la şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti, că instituţiile care reglementau anterior asigurările, pensiile private şi piaţa de capital aveau "un cancer care s-a dezvoltat şapte ani" şi care a protejat "afacerile ilegale ale unui grup condus de Adamescu", acesta infestând şi politica.

06 oct. 2014, 09:23
Ponta: A existat un CANCER care a protejat afacerile ilegale ale grupului Adamescu şi care a INFESTAT politica

Opinia mea este că în instituţiile care reglementau asigurări, pensii private şi piaţa de capital a existat un cancer care s-a dezvoltat timp de 7 ani şi care a protejat afacerile ilegale ale unui grup condus de domnul Adamescu şi acel cancer a infestat şi politica, şi numirile politice. Din fericire, mai bine mai târziu decât niciodată, autorităţile statului au acţionat, iar asta ne-a ajutat să curăţim şi partea politică. Cred că actuala conducere a ASF nu este doar o conducere independentă, ci şi profesionistă şi eficientă. Vă asigur că nu sună nimeni pentru domnul Adamescu cum suna înainte şi îmi doresc ca lecţiile învăţate din trecut să aibă un rol foarte bun pentru prezent şi viitor”, a spus Victor Ponta, care a deschis şedinţa de luni de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti.

Dan Radu Ruşanu, fostul preşedintele al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a fost reţinut, pe 25 februarie, în dosarul „Carpatica”.

CITEŞTE ŞI  Victor Ponta: „Aştept DEMISIA lui Traian Băsescu în noiembrie”

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Dan Radu Ruşanu, în acest dosar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat „protejarea frauduloasă” a intereselor SC Carpatica.

Potrivit probelor administrate până în prezent, Radu Dan Ruşanu ar fi întocmit, în fapt, proiectul ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 93/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ASF, precum şi pentru modificarea Legii 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România şi ar fi avizat, în calitate de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat în şedinţa de guvern din 16 octombrie 2013 şi publicat în Monitorul Oficial din 18 octombrie 2013.

Premierul Ponta afirma atunci că asupra sa şi a fostului ministru PNL al Finanţelor Daniel Chiţoiu au fost făcute presiuni fantastice din partea unor liberali pentru ca Daniel Tudor, „omul lui Dan Adamescu”, să rămână şeful Departamentului de Asigurări din cadrul ASF.