Ponta a rămas spectator la Raliul Sibiului. Maşina sa şi a lui Titi Aur a avut probleme pe traseu

Premierul Victor Ponta, copilot al lui Titi Aur în Raliul Sibiului, a fost nevoit să ducă maşina de forlighter (care deschide traseul raliului) la un service, după ce a suferit vineri o avarie uşoară, care însă risca să se agraveze fără o intervenţie a mecanicilor.

26 iul. 2013, 17:33
Ponta a rămas spectator la Raliul Sibiului. Maşina sa şi a lui Titi Aur a avut probleme pe traseu

Întrebat de corespondentul Agerpres, ce a păţit la maşină, Victor Ponta a declarat vineri seara: „Nu am păţit nimic foarte grav, o mică problemă tehnică, o reparăm şi diseară suntem la Păltiniş, Şanta„.

Pilotul Titi Aur susţine că este vorba cel mai probabil de ceva în transmisie sau la planetară sau un diferenţial.

Maşina merge, dar nu în parametri, fiind maşină de deschidere, nu are rost să forţăm, să o stricăm mai mult. O reparăm şi continuăm. Chiar nu e o defecţiune gravă, dar putem să o agravăm dacă chinuim maşina încă o dată pe circuit„, a precizat Titi Aur.

Victor Ponta şi Titi Aur au ajuns vineri seara, primii cu maşina în superspeciala de slalom din cartierul Ştrand din municipiul Sibiu. Deocamdată, cei doi asistă la venirea echipajelor.

Echipajul format din pilotul Titi Aur şi copilotul Victor Ponta, premierul României, au luat startul vineri, de la ora 13.00, în una din cele două maşini care vor deschide drumul (forlighter) în Raliul Sibiului, cea mai importantă etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2013, cu un coeficient 2, dar şi etapă a Campionatului European de Raliuri.

Titi Aur şi Victor Ponta nu se vor întrece însă la Sibiu cu cele 69 de echipaje înscrise în competiţie.

Premierul Victor Ponta a mai precizat, vineri seara, că sâmbătă va rămâne la Sibiu, însă nu până seara, când se încheie Raliului Sibiului.

Premierul a postat pe Faceebook şi câteva impresii despre etapa de raliu din acest weekend: „Sibiul întotdeauna a fost un raliu foarte frumos, dar anul ăsta este şi mai frumos decât de obicei. Prima probă a fost cu emoţii, că nu am mai fost de un an şi ceva în maşină, dar am fost cu profesorul meu Titi Aur şi nu m-am făcut de râs„, a scris Victor Ponta.

Citeşte şi Victor Ponta a făcut turul Sibiului într-o maşină de raliu, alături de Titi Aur