Ponta: Acciza pe carburanţi şi reducerea ratei la credite nu figurează în scrisoarea către FMI

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri seară că scrisoarea de intenţie cu FMI nu conţine referiri la acciza pe carburanţi şi nici la sprijinul fiscal pentru rate.

26 feb. 2014, 17:36
Ponta: Acciza pe carburanţi şi reducerea ratei la credite nu figurează în scrisoarea către FMI

‘Nici nu aveau ce căuta acolo ( în scrisoarea de intenţie cu FMI – n.red.) în sensul în care acciza este un act în vigoare ori într-o nouă scrisoare nu se trec decât viitoare obligaţii, nu ceea ce este deja în vigoare, iar proiectul cu sprijinul fiscal pentru rate a fost discutat cu FMI, este agreat de ei, nu este niciun fel de problemă, deci nu trebuie să fie în scrisoare, nu este o obligaţie pentru România’, a precizat Ponta, în direct la România TV.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat miercuri că Guvernul a aprobat memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Constantin a precizat că documentul urmează să fie transmis preşedintelui Traian Băsescu, spre aprobare.

Recent, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu este necesară creşterea accizei la benzină şi motorină, menţionând că, dacă va fi cazul, va face ce nu a făcut până acum, adică îi va chema pe români să se apere în stradă.

El a făcut afirmaţia în contextul în care precizat că nu va semna acordul cu FMI dacă în text sunt menţionate creşterea accizei la benzină şi motorină precum şi „electorata”.