Ponta: Alina Gorghiu să-şi ceară scuze celor cărora le-a spus că va face politică fără traseişti VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat că oficializarea apropierii dintre PNL şi Partidul Social Românesc, formaţiunea înfiinţată de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, reprezintă o clarificare necesară pe scena politică. Pe de altă parte, Ponta crede că liberalii ar trebui să-şi prezinte scuze pentru promisiunea neonorată de a ajunge la guvernare fără a apela la traseişti politici.

17 mart. 2015, 16:53
Ponta: Alina Gorghiu să-şi ceară scuze celor cărora le-a spus că va face politică fără traseişti VIDEO

Invitat să comenteze scrisoarea prin care Mircea Geoană solicită liberalilor să grăbească negocierile cu PSR, Victor Ponta a răspuns: „Mă bucur că lucrurile s-au clarificat. Acum sunt pe faţă. Când am luat decizia anul trecut de a ne despărţi de Marian Vanghelie şi Mircea Geoană, era clar că aveau un alt proiect politic, unul alături de PNL. Vanghelie nu poate o perioadă să lucreze la acest proiect, dar poate Mircea Geoană.”

Liderul pesediştilor susţine că Alina Gorghiu ar trebui să ceară scuze, în numele liberalilor, pentru faptul că au promis că nu vor racola traseişti, dar nu s-au ţinut de promisiune. „Alina Gorghiu trebuie să ceară scuze celor cărora le-au spus că vor face politică fără traseişti. Celor pe care i-au păcălit, că eu nu i-am crezut…”, a spus Ponta.

Întrebat dacă există riscul ca PSD să piardă majoritatea în Parlament, Ponta a răspuns ironic: „Iarăşi o pierdem? O tot pierdem…”

Senatorul Mircea Geoană a trimis, marţi, o scrisoare deschisă liderilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga prin care propune constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO şi un calendar de consultări formalizate, precizând că „orice zi cu Ponta” la guvern compromite şansa României la un nou început.

„Timpul nu mai are răbdare cu noi. Evoluţiile interne şi internaţionale cer în mod imperios o Românie puternică, înarmată cu un nou model politic şi instiţutional, cu un model economic şi social regândit. Pe scurt, un Nou Proiect de Ţară, pe care 91 la sută dintre cetăţeni ni-l cer şi pe care votul din 16 noiembrie îl face posibil. O nouă regulă a jocului nu poate fi realizată cu oameni care practică în mod grosolan şi perseverent corupţia la nivel înalt şi proasta guvernare.

Un nou Proiect de Ţară are nevoie de o nouă majoritate: în societate, în Parlament şi de un parteneriat între preşedintele României şi un nou Guvern. Fiecare zi în plus cu Victor Ponta la Palatul Victoria compromite şansa României de a avea un adevărat nou început. Partidele noastre au obligaţia de a permite ca această şansă pentru România şi pentru români să nu fie irosită”, scrie preşedintele PSRO în scrisoarea deschisă transmisă, marţi, co-preşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Senatorul Geoană subliniază că „un Nou Proiect de Ţară nu poate fi realizat fără ca Stânga şi Dreapta să îşi aducă propria viziune şi valori la acest proiect comun, bazat pe o nouă regulă a jocului în politică, economie şi societate, fundamentată pe cinste, competenţă şi patriotism”.

El precizează că Biroul Naţional de Conducere al Partidului Social Românesc a analizat şi identificat atât elementele de convergenţă, cât şi de diferenţiere dintre programul PSRO şi Programul de Guvernare prezentat recent în spaţiul public de PNL şi a decis „demararea de consultări instituţionale pe marile teme politice, economice şi sociale între PSRO şi PNL.”

PNL va discuta cu partidul înființat de Mircea Geoană și Marian Vanghelie, iar agenda comună va cuprinde un program de guvernare, care să genereze o majoritate parlamentară necesară asigurării succesului moţiunii de cenzură, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt Ionuţ Stroe.

Referitor la scrisoarea deschisă adresată de Mircea Geoană co-preşedinţilor liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, Ionuţ Stroe a precizat că PSRO „a reacţionat pozitiv în urma apelului PNL din momentul în care am lansat programul de guvernare”.

„În mod evident că vom discuta, vom dialoga cu partidul domnului Geoană, reprezentanţii noştri în această fază fiind Teodor Atanasiu şi Cătălin Predoiu”, a spus Stroe, citat de b1.ro.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că „agenda comună va cuprinde clar un program de guvernare care să genereze această majoritate parlamentară necesară pentru a asigura succesul moţiunii de cenzură”.