Ponta: Am decis înfiinţarea Comisiei interministeriale de la Cernavodă. Va fi condusă de Dragnea

Premierul Victor Ponta a decis înfiinţarea Comisiei interministeriale care se va ocupa de proiectul privind realizarea Unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă, potrivit unei decizii publicate vineri în Monitorul Oficial, informează Agerpres.

22 aug. 2014, 11:59
Ponta: Am decis înfiinţarea Comisiei interministeriale de la Cernavodă. Va fi condusă de Dragnea

Comisia va fi condusă de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi are ca principale atribuţiuni supravegherea şi răspunderea pentru punerea în practică şi respectarea Strategiei de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, precum şi supravegherea modului de derulare a procedurii de selecţie a investitorilor, în conformitate cu Strategia, se arată în decizie.

Totodată, echipa condusă de Liviu Dragnea va coordona activitatea comisiei de negociere cu potenţialii investitori în Proiectul 3 şi 4 CNE Cernavodă şi va informa periodic Guvernul cu privire la derularea procesului de selecţie de noi investitori.

De asemenea, acelaşi for va aproba caietul de sarcini, rezultat al procesului de selecţie de investitori, investitorul propus a fi selectat de Comisia de negociere, formele – negociate de Comisia de negociere cu investitorul selectat – ale Scrisorii privind intenţia de realizare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, ale memorandumului de înţelegere, ale actului constitutiv al societăţii de proiect şi ale acordului acţionarilor.

Nu în ultimul rând, Comisia interministerială privind CNE Cernavodă aprobă rezultatul negocierilor cu investitorul selectat.

Membri ai Comisiei conduse de vicepremierul Dragnea sunt ministrul Economiei, ministrul delegat pentru Energie, un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, un secretar de stat din Ministerul Finanţelor Publice, directorul general al Direcţiei Generale privatizare şi administrare a participaţiilor statului în energie din cadrul Departamentului pentru Energie, directorul general al Direcţiei generale energie şi mediu din cadrul Departamentului pentru Energie, directorul general al Societăţii ‘Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale OPCOM’, directorul general al SN ‘Nuclearelectrica’ S.A. şi directorul general al CNTEE ‘Transelectrica’.