Ponta: Am decis. Vom declara un proiect al Institutului de Cercetări Nucleare de interes naţional

Un proiect al Institutului de Cercetări Nucleare (ICN) va fi catalogat de interes naţional pentru a se facilita, astfel, atragerea fondurilor necesare finanţării, a anunţat miercuri seară, la Mioveni, premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

04 dec. 2013, 18:37
Ponta: Am decis. Vom declara un proiect al Institutului de Cercetări Nucleare de interes naţional

‘Am vorbit despre faptul că chiar săptămâna viitoare (…) vom avea o hotărâre de Guvern prin care un proiect important al ICN va fi declarat de interes naţional, astfel încât, şi printr-o colaborare cu alte ţări, cu Italia în special, dar şi cu Statele Unite ale Americii, să poată atrage fonduri internaţionale’, a declarat Ponta, fără a preciza despre ce proiect de cercetare este vorba.

Premierul şi-a exprimat speranţa că includerea institutului de la Mioveni în Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), înfiinţată în luna mai a acestui an, a fost o măsură ce va permite dezvoltarea activităţii de cercetare.

‘Sper ca ordonanţa pe care am dat-o şi toate celelalte modificări legislative să fi avut ca rezultat (…) salvarea ICN, a locurilor de muncă şi mai ales a unui simbol al României. Pentru că doar aici, la Mioveni, se face cercetarea nucleară de care este nevoie atât pentru dezvoltarea grupurilor trei şi patru de la Cernavodă, cât şi pentru alte proiecte de acelaşi gen. (…) E vorba şi de alte domenii economice în care se folosesc rezultatele cercetărilor efectuate la Mioveni’, a mai spus premierul Victor Ponta.

VEZI SI:

Ponta susţine că strategia de autostrăzi e realistă şi bazată pe reusrse, nu pe poveşti nemuritoare