Ponta anunţă o veste bună în sănătate – se vor opri fraudele în sistem

Victor Ponta a participat, vineri, la evenimentul de semnare a contractului între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Poşta Română, contract ce are ca obiect serviciile de distribuire a cardului naţional de sănătate. În context, premierul a declarat că, prin implemntarea unui proiect de anvergură precum cardul național de sănătate, se vor opri fraudele din sistemul Sănătații.

05 sept. 2014, 09:54
Ponta anunţă o veste bună în sănătate – se vor opri fraudele în sistem

„În 2012, imediat după ce am devenit premier, am întrebat care este instituția din România cu cel mai mare buget. Este vorba de CNAS, care are 4 miliarde de euro. Sunt bani puțini pentru câtă nevoie este în România. Cel mai important este cum sunt folosiți, dacă din acești bani sunt plătite servicii medicale reale, sau ajung în tot felul de buzunare”, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a anunțat că până la șfârșitul lunii octombrie toate cardurile de sănătate vor fi livrate către populație, manifestându-și în același timp susținerea pentru alegerea Poștei Române ca responsabilă cu distribuirea în bune condiții a cardurilor. Victor Ponta a explicat că punerea în practică a proiectul a fost întârziată din cauza corupției fostei conduceri a CNAS.

Românii vor avea dosar electronic de sănătate. Ce conţine şi cum va schimba consultaţiile medicale

„Proiectul implementării cardurilor de sănătate este un proiect întârziat cu un an din cauza corupției fostei conduceri a CNAS, în frunte cu domnul Duță. Vom afla prin acest card ce servicii au fost accesate și ce va fi decontat. Este o schimbare fundamentală”, a explicat premierul.

Autoritățile consideră că introducerea cardului național de sănătate va îmbunătăți mecanismul de control al costurilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate și astfel va conduce la oprirea fraudelor.