Victor Ponta: Au fost AMENINŢĂRI la adresa mea. SPP mă informează de fiecare dată VIDEO

Victor Ponta a declarat, miercuri, că Serviciul de Pază şi Protecţie îl informează de fiecare dată când există ameninţări la adresa sa sau a familiei sale. Premierul a precizat că au existat ameninţări la adresa sa.

02 iul. 2014, 11:34
Victor Ponta: Au fost AMENINŢĂRI la adresa mea. SPP mă informează de fiecare dată VIDEO

„Eu primesc de la SPP informări despre situaţii în care este pusă în pericol viaţa mea sau a familiei mele”, a spus Victor Ponta. El a răspuns astfel unei întrebări legate de protecţia pe care ar trebui să o asigure SPP în cazul familiilor demnnitarilor, cu trimitere directă la Mircea Băsescu.

Premierul Ponta a spus că unele dintre aceste informări sunt şi scrise. „Primesc şi în scris atunci când e vorba mai puţin de persoana mea, pentru că sunt însoţit întotdeauna de un aghiotant, ci a familiei mele, dacă e vreo problemă. Am copii ce nu vreau niciodată să fie ameninţaţi„, a declarat prim-ministrul.

Întrebat dacă au existat ameninţări, la adresa lui sau familiei sale, Ponta a spus: „Bineînţeles că au fost”.

Dobriţoiu: Mircea Băsescu nu a beneficiat de protecţie fizică sau informativă

Declaraţiile premierului Victor Ponta vin în contextul discutării Raportului trimis de SPP parlamentarilor cu privire la protecţia preşedintelui Traian Băsescu.

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, nu a beneficiat de protecţie fizică sau informativă din partea SPP, fiind rudă de gradul II cu şeful statului, a declarat miercuri preşedintele Comisiei pentru apărare a Senatului, Corneliu Dobriţoiu, după analizarea Raportului primit din partea SPP cu privire la cazul Bercea-Băsescu.

Potrivit lui Dobriţoiu, raportul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) răspunde „concis şi la obiect” cu privire la responsabilităţile legale ale Serviciului, SPP având stabilită obligativitatea de a asigura protecţia demnitarilor şi a rudelor de gradul I ale acestora.

SPP a trimis raportul privind protecţia informativă a lui Traian Băsescu

„Se specifică foarte clar care sunt membrii familiei demnitarului care beneficiază de protecţie fizică şi protecţie informativă, rudele de gradul II nefăcând obiectul interesului SPP. Concluzia este că domnul Mircea Băsescu nu a făcut obiectul interesului şi activităţii SPP, Serviciul având stabilit, prin Hotărârea CSAT-ului, demnitarii şi familiile asupra cărora să îşi exercite activitatea. Mircea Băsescu nu a beneficiat de protecţie fizică sau informativă, fiind doar rudă de gradul II a preşedintelui”, a precizat liberalul.