Ponta: Băsescu a promulgat în 2005 o lege privind o firmă privată, Rompetrol Rafinare

Premierul Ponta a declarat că, în ciuda afirmaţiilor sale privind neconstituţionalitatea unei legi care să privească o anumită companie, preşedintele Băsescu a promulgat în 2005 o lege care se referea la o companie privată, şi anume Rompterol Rafinare S.A. Constanţa.

16 sept. 2013, 20:05
Ponta: Băsescu a promulgat în 2005 o lege privind o firmă privată, Rompetrol Rafinare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, comentând proiectul Roşia Montană, că, potrivit Constituţiei, Parlamentul nu poate adopta legi care să se refere la o anumită companie, el adăugând că premierul Ponta minte când îi atribuie promulgarea legilor privatizarea Petrom. În replică, Victor Ponta a spus că Băsescu nu se simte bine dacă nu spune minciuni şi a oferit drept exemplu cazul companiei Rompetrol Rafinare SA Constanţa, pentru care a promulgat o lege în 2005.

„Domnul Băsescu dacă nu minte, nu se simte bine. Minciunile sunt uşor de demascat în cazul domnului Băsescu, care nu mai minte ca pe vremuri, minte mai slăbuţ”, a afirmat, luni, premierul Ponta la B1 TV, potrivit Mediafax.

În acest sens, Ponta a exemplificat cu Legea 89 din 8 aprilie 2005, promulgată de preşedintele Traian Băsescu, privind măsuri de reglementare a unor obligaţii bugetare ale societăţii Rompetrol Rafinare S.A. Constanţa.

„Constituţia nu permite ca Parlamentul să ia decizii prin lege legat de o companie”, a spus, tot luni, Băsescu, menţionând că din acest motiv a atenţionat public Guvernul.

El a menţionat că Victor Ponta are dreptate când spune că s-au mai făcut privatizări prin lege, dar a subliniat că în cazul Roşia Montana este vorba despre „exploatarea unui zăcământ”.