Ponta, despre cardurile de sănătate blocate în bancomate: Băncile au verificat şi nu au găsit niciun card

De când a intrat în vigoare obligativitatea cardurilor de sănătate, problemele se ţin lanţ. În ultimele zile, în presă au apărut informaţii potrivit cărora sute de carduri naţionale de sănătate ar fi rămas blocate în bancomate. Premierul Victor Ponta a precizat că această "poveste era foarte frumoasă, dar nu era adevărată. Toate băncile din România au verificat şi nu au găsit niciun card".

06 mai 2015, 16:05
Ponta, despre cardurile de sănătate blocate în bancomate: Băncile au verificat şi nu au găsit niciun card

„Citeam faptul că povestea cu cardurile blocate în bancomate nu era adevărată, era foarte frumoasă, dar nu era adevărată. Toate băncile din România au verificat şi nu au găsit niciun card. E foarte clar că e o mare rezistenţă a sistemului pentru că vor fi economii de sute de milioane de euro. Pe de altă parte, evident că sistemul fiind la început are nevoie de îmbunătăţiri. Este treaba şi a ministrului şi a preşedintelui Casei să reacţioneze imediat, unde sunt probleme reale, să le îndrepte, unde sunt dezinformări să le elucideze, însă ca principiu e un proiect pe care l-am considerat şi îl consider fundamental pentru sistemul de sănătate din România. Am lucrat foarte bine cu foarte mulţi oameni. Cred că foarte bine am lucrat cu fostul preşedinte al Casei, domnul Buşoi, care a lucrat foarte mult la acest proiect şi practic e un părinte al său, alături de domnul Bănicioiu. Casa Naţională de Sănătate şi ministrul Sănătăţii sunt cei care lucrează în aşa fel încât sistemul să funcţioneze cât mai repede, cât mai bine„, a declarat premierul Victor Ponta.

Citeşte şi Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii să îndrepte eventualele probleme de la CNAS privind cardul de sănătate

Sute de oameni au încercat să scoată bani de pe cardurile de sănătate

În ultimele zile, în presă au apărut tot felul de informaţii potrivit cărora sute de oameni au mers cu cardul naţional de sănătate la bancomate pentru a scoate bani, iar cardurile au rămas blocate în ATM-uri.

Citeşte şi Sute de botoşăneni s-au dus să scoată bani de pe cardurile de sănătate

Nici BCR, nici BRD, cele mai mari bănci locale, care dețin totodată cele mai mari rețele de bacomate din țară, adică peste 3.500, în total, nu au găsit carduri de sănătate blocate în ATM-urile proprii, au declarat, pentru evz.ro, reprezentanți BRD.

De asemenea, reprezentanţii Raiffeisen au transmis că nu există niciun card blocat în vreun bancomat al acestei bănci.

Mai mult, un jurnalist Evz a verificat dacă ATM-ul acceptă cardul de sănătate, experimentul fiind realizat chiar la un bancomat Raiffeisen. Astfel, s-a demonstrat că plasticul nu poate fi introdus prin fanta bancomatului.

Citeşte şi Situaţie hilară în România. Bancomate blocate cu carduri de sănătate