Ponta către Mănescu: Luni, chemaţi câştigătorul licitaţiei CFR Marfă şi semnaţi contractul!

Premierul Victor Ponta i-a cerut noului ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, să îl cheme, luni, pe câştigătorul licitaţiei de privatizare a CFR Marfă şi să semneze contractul de vânzare, adăugând că, dacă acesta "nu dă banii", va fi numit un manager privat, iar licitaţia va fi reluată.

28 aug. 2013, 07:50
Ponta către Mănescu: Luni, chemaţi câştigătorul licitaţiei CFR Marfă şi semnaţi contractul!

În cazul reluării licitaţiei, termenele vor fi mult mai extinse şi mai rezonabile decât la prima licitaţie, derulată în condiţiile şi termenele negociate cu Fondul Monetar Internaţional, a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, prezent la sediul ministerului pentru ceremonia de predare-primire a portofoliului către Ramona Mănescu, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce s-a întârziat semnarea contractului de privatizare cu GFR, prim-ministrul a afirmat că din cauza „jocurile politice de vară” ale preşedintelui Băsescu.

„Până la urmă totul a depins de pixul domnului preşedinte Băsescu, care trebuia să numească un ministru. Întâi am auzit că sunt probleme grave cu investitorul, ne-am dus la CSAT şi am aflat că fost o gogoaşă. N-a zis nimica nici preşedintele, nici serviciile, că are probleme grave. După aia am aflat de la consultantul financiar al domnului Gruia Stoica, şi anume de la domnul Băsescu, că nu are bani. Toate prostiile din lume. Deci, de ce nu l-am semant? Că domnul preşedinte a avut jocuri politice de vară”, a spus Ponta.

Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă prin vânzarea a 51% din acţiuni către GFR, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicată în urmă cu două săptămâni în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv jumătatea lunii octombrie.

GFR a fost declarat câştigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.