Ponta cere miniştrilor să completeze cu atenţie declaraţii de avere: Nu vreau să mai existe probleme

Premierul Ponta a solicitat, marţi, membrilor Guvernului să actualizeze cu atenţie declaraţiile de avere şi interese şi să trateze foarte serios prevederile legale, pentru a nu mai exista probleme ca în trecut, cauzate de necunoaşterea legislaţiei în domeniu sau neclaritatea transpunerii acesteia.

23 apr. 2013, 11:06
Ponta cere miniştrilor să completeze cu atenţie declaraţii de avere: Nu vreau să mai existe probleme

„Pentru presă va fi foarte interesant. Conform legii, trebuie să vă actualizaţi declaraţiile de avere”, le-a amintit marţi, miniştrilor, premierul Victor Ponta.

„O să fie un moment pasionant. Nu aşa pasionant cum a fost în Franţa, când au practicat pentru prima dată acest sistem. La noi sunt lucrurile vechi, dar vă rog pe toţi să trataţi foarte serios toate prevederile legale referitoare la declaraţii de avere, declaraţii de interese, pentru că nu vreau să mai existe problemele din trecut pe care le-am avut, probleme în general generate de necunoaşterea sau neclaritatea modului de transpunere a legislaţiei privind averile şi integritatea. Cred că, de acum încolo, cât mai puţine probleme pe această temă, cu atât mai bine şi vă rog pe toţi să fiţi foarte atenţi”, le-a cerut Ponta miniştrilor.

Solicitarea a fost adresată în şedinţa de marţi a Guvernului.