Ponta cere miniştrilor să îndepărteze persoanele suspecte de corupţie: Metehnele vechi se scot greu

Premierul Victor Ponta le-a cerut, vineri, miniştrilor să nu ezite să îndepărteze din instituţiile pe care le coordonează orice persoană bănuită de fapte de corupţie şi să pună la dispoziţia procurorilor şi mass-media toate datele necesare, el precizând totodată că "metehnele vechi se scot cu greu".

25 oct. 2013, 11:13
Ponta cere miniştrilor să îndepărteze persoanele suspecte de corupţie: Metehnele vechi se scot greu

La începutul şedinţei de guvern, prim-ministrul a apreciat activitatea Parchetului în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, făcând referire la cazurile apărute în ultimele zile la Vama Albiţa, la Poliţia Pantelimon şi la Hidroelectrica, şi a cerut miniştrilor să îndepărteze din subordine persoanele suspectate.

Cer tuturor miniştrilor şi structurilor din subordine să puneţi la dispoziţie, în modul cel mai transparent, atât procurorilor, cât şi, dacă e cazul, media, toate datele şi să nu ezitaţi să luaţi măsuri de îndepărtare a oricărei persoane bănuite într-un fel sau altul de fapte de corupţie„, a spus Ponta.

Totodată, premierul a apreciat că activitatea de combatere a acestui flagel trebuie să continuie, iar persoanele vinovate să fie sancţionate aspru de lege.

„Salut activitatea de combatere a corupţiei în orice zonă apare. Metehnele vechi se scot cu greu şi cred că e foarte bine ca orice fel de fapte posibile de corupţie să fie sancţionate cât mai dur”, a conchis Ponta.