Ponta cere un raport despre accidentul aviatic din Apuseni. Vrea să vadă cum a acţionat fiecare instituţie

Premierul Victor Ponta l-a desemnat marţi dimineaţă pe vicepremierul Gabriel Oprea să prezinte până la şedinţa de guvern de miercuri o informare despre modul în care a acţionat fiecare instituţie îîn cazul operaţiunilor de luni, potrivit unei informaţii publicate pe site-ul Guvernului şi citată de Mediafax.

21 ian. 2014, 09:14
Ponta cere un raport despre accidentul aviatic din Apuseni. Vrea să vadă cum a acţionat fiecare instituţie

Informaţiile vor fi transmise prim-ministrului, pentru ca, în cursul şedinţei de guvern de miercuri, să fie analizată activitatea fiecărei instituţii implicate şi să fie luate măsurile care se impun.

Un avion medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, a aterizat forţat, luni, în zona Beliş, Pasul Ursoaia, în urma unei probleme apărute la bord.

Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, medic rezident, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic.

Avionul de tip BN 2, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie, în care se aflau cinci pasageri, pilotul şi copilotul, transporta o echipă medicală de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias la Oradea unde medicii urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant. Cei cinci supravieţuitori se află internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.

De asemenea, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că decizia premierului Victor Ponta de a dispune efectuarea unei anchete în cazul accidentului aviatic produs în judeţul Cluj este una bună şi corectă.

‘Premierul a luat o decizie foarte bună, corectă, să se efectueze o anchetă extrem de amănunţită, complexă, să se vadă întâi cum de s-a ajuns în situaţia asta, de ce s-a ajuns în situaţia în care nu s-a putut asigura un avion care să aibă riscuri foarte mici şi de ce un avion atât de vechi. (…) De asemenea, o anchetă care să stabilească dacă s-ar fi putut ca acolo echipele de intervenţie de salvatori să ajungă mai repede. E o anchetă pe care toată lumea o aşteaptă şi cu foarte mult interes’, a declarat Dragnea înainte de întâlnirea cu preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PSD.