Ponta confirmă că se pregăteşte de o întâlnire cu Angela Merkel

Primul ministru Victor Ponta va avea, în perioada următoare, o întâlnire cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Premierul spune că astfel de întrevederi "ţin de normalitatea funcţiei", însă crede că, din punct de vedere economic, România ar putea primi mai mult sprijin din partea ţărilor din fostul bloc Sovietic.

15 apr. 2013, 18:20
Ponta confirmă că se pregăteşte de o întâlnire cu Angela Merkel

Premierul Victor Ponta a confirmat luni, că va avea o întâlnire cu cancelarul german, Angela Merkel, fără a indica, însă, data convorbirilor. „Când o să fie stabilite toate detaliile unei astfel de întâlniri, în mod sigur vă anunţăm”, a spus Victor Ponta, la B1 TV.

Pe agenda premierului se mai află, pentru 2013, o întrevedere cu omologul său polonez, Donald Tusk, urmând ca în luna iunie să efectueze o vizită în ţările asiatice. Ponta apreciază că România are un potenţial de colaborare economică cu statele din Asia, precum şi cu ţările foste sovietice. „Din punct de vedere politic, ţin foarte mult să am întâlniri cu liderii europeni. Economic însă, să ştiţi că mai mulţi bani s-ar putea să vină din ţările foste sovietice, care vor să investească în România„, a afirmat Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara pe 7 aprilie că Victor Ponta ar putea fi primit de cancelarul german Angela Merkel în luna mai sau iunie, la Berlin. El a precizat însă că întâlnirea nu este ”neapărat” un efect al propunerilor făcute de şeful Executivului român la şefia Parchetelor.