Ponta: Dacă bugetul e respins de Băsescu, nu putem da pensii mărite şi nu putem creşte salariul minim

Premierul Victor Ponta a declarat că o eventuală respingere a bugetului de către preşedintele Traian Băsescu ar putea avea o serie de efecte negative.

02 dec. 2013, 20:54
Ponta: Dacă bugetul e respins de Băsescu, nu putem da pensii mărite şi nu putem creşte salariul minim

„De la 1 ianuarie, dacă preşedintele Traian Băsescu nu semnează bugetul, atunci nu înseamnă că nu mai dăm pensii. Dar nu putem da pensii mărite cu 3,76%, nu putem da subvenţiile pe agricultură, nu putem plăti deciziile judecătoreşti, nu putem creşte salariul minim pe economie, nu putem porni autostrada Transilvania, nici Comarnic – Braşov”, a spus Victor Ponta, în direct la România TV.

Totuşi, în privinţa relaţiei cu FMI, premierul a mai spus că nu pierdem nimic, pierderea fiind la proiectele cu bani europeni, la nivelul cofinanţării.

„Efectul imediat, vreau să-l explic foarte clar. Cu FMI nu pierdem nimic, că nu luăm bani de la ei. Unde pierdem e la Comisia Europeană, de acolo luăm bani. Pierdem la proiectele europene, punem cofinanţare de doar 5% la proiectele finanţate cu bani de la CE. Dacă nu, cofinanţarea e de 15%”, a mai spus premierul.

 

VEZI SI:

Victor Ponta: Nu mai avem acord cu FMI şi CE. Acordul e, practic, suspendat