Ponta: Dacă eram în Guvernul Boc, terminam într-un minut prezentarea stării economiei. Nu aveam ce să spun

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că dacă ar fi făcut parte din Guvernul Boc, ar fi terminat "într-un minut" prezentarea privind starea economiei românești, dar fiind "șeful Guvernului USL", are "foarte multe lucruri bune de spus".

02 iun. 2015, 15:04
Ponta: Dacă eram în Guvernul Boc, terminam într-un minut prezentarea stării economiei. Nu aveam ce să spun

Anul 2015 a început cu o creștere a investițiilor străine directe. Încerc, domnule președinte, să mă încadrez în cele cinci minute (timp alocat în cadrul dezbaterii — n.r.). Dacă aș fi fost în Guvernul Boc. terminam într-un minut. pentru că nu aveam despre ce să vorbesc. Fiind totuși șeful Guvernului USL, sunt foarte multe lucruri bune de spus”, a declarat Victor Ponta la dezbaterea din plenul Camerei Deputaților cu tema „Starea economiei românești„, potrivit Agerpres.

Premierul le-a mulțumit parlamentarilor pentru sprijinul acordat în deblocarea programelor finanțate din fonduri europene. „Putem să terminăm în acest an exercițiul 2007-2013 cu o rată de absorbție între 65% și 80%. Și, cel mai important, avem Acordul de parteneriat și majoritatea programelor operaționale pentru 2014-2020 deja aprobate de Comisia Europeană„, a spus oficialul.

Citeşte şi: VICTOR PONTA, în Parlament: România se află intr-un moment economic extrem de bun – DOCUMENT

Ponta a adăugat că în timpul guvernării sale s-a reușit plata aproape în totalitate a împrumutului luat de „colegii de la PDL”. „Ne-am încadrat de fiecare dată în țintele de deficit convenite cu partenerii internaționali. (…) Pot doar să spun că vă rog să rețineți că având sprijinul dumneavoastră putem să mergem mai departe cu aceste rezultate„, a susținut el.

Șeful Guvernului a punctat că se bucură să se afle în fața Parlamentului la o zi după ce a intrat în vigoare măsura reducerii la 9% a TVA la toate produsele alimentare și dublarea alocațiilor pentru copii.

Două măsuri extrem de importante, una propusă de Guvern și sprijinită de dumneavoastră. Cealaltă, propusă și aprobată de dumneavoastră, Parlament, și pusă în practică de Guvern. Deci, o colaborare foarte bună și vă mulțumesc pentru asta„, a afirmat premierul.

Ponta le-a solicitat deputaților implicarea pentru ca în perioada imediat următoare să fie aprobate noul Cod fiscal și măsurile incluse. „Să punem în practică, odată cu aprobarea oficială a Master Planului de transport, toate modificările și proiectele de investiții și să ne sprijiniți în aprobarea noului pachet privind achizițiile publice„, a mai spus premierul.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, ATAC la Iohannis şi Ponta: „USL trăieşte.” Ce spune de cazul Rarinca VIDEO